Πολύ θα κρατήσει το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο

Επ’ αόριστον φαίνεται ότι παγώνουν οι προσλήψεις στο δημόσιο, καθώς μετά την πρόσληψη των 3.000 οπλιτών στην Εθνική Φρουρά, οι απασχολούμενοι στον κρατικό μηχανισμό φαίνεται ότι ξεπερνούν τα ανεκτά όρια.

Συγκεκριμένα, το πλήθος των δημοσίων υπαλλήλων ανέρχεται στους 51.447, ενώ σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», η αύξηση που σημειώθηκε συνολικά σε σχέση με το 2015, ήταν της τάξεως των 2.778 ατόμων.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες τις οποίες επικαλείται το δημοσίευμα, το Υπουργείο Οικονομικών ετοιμάζεται να προτείνει, μέσω νομοσχεδίου, όπως η πολιτική της μη πρόσληψης

να ισχύσει από τούδε και στο εξής για πάντα και να αφορά στις θέσεις πρώτου διορισμού και προαγωγής. Την ίδια ώρα, η συγκεκριμένη πολιτική έχει ισχύ μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

Εξαίρεση θα αποτελέσει, σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών, η περίπτωση θέσεων προαγωγής, δηλαδή οι υψηλόμισθες θέσεις, με το αιτιολογικό ότι αυτές δεν συμβάλλουν στην αύξηση της απασχόλησης, αφού είναι εσωτερικές και πληρούνται από το υπάρχον προσωπικό, ενώ ο αριθμός τους δεν είναι μεγάλος.

Οι πρωτοβουλία αυτή, έρχεται σε μια περίοδο που η Κυβέρνηση έχει ήδη καταρτίσει νέο πακέτο αποτελούμενο από 600 θέσεις που είναι έτοιμες να ξεπαγώσουν, ενώ έχει ήδη αποστείλει στην αρμόδια επιτροπή πρόταση για την απελευθέρωση 90 θέσεων στο Υπουργείο Άμυνας, αίτημα το οποίο εγκρίθηκε.

Εν τω μεταξύ, χθες, η επιτροπή έλαβε νέο αίτημα για το ξεπάγωμα 275 θέσεων, στο Υπουργείο Παιδείας, ενώ σύντομα αναμένεται να κατατεθεί νέο αίτημα για 170 θέσεις πρώτου διορισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα