Πολλαπλά οφέλη στην Πάφο από το Τρίαθλο

Με ρεκόρ συμμετοχών (130 αθλητές) θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου το Pafos Triathlon
------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Με αριθμό-ρεκόρ 130 αθλητών θα διεξαχθεί την Κυριακή 26 Απριλίου το Pafos Triathlon. Οι μισοί περίπου συμμετέχοντες στον αγώνα -που περιλαμβάνεται στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας- είναι ξένοι, ένα γεγονός που φέρνει την Πάφο στο διεθνές προσκήνιο. Στη συνέντευξη Τύπου, που διοργανώθηκε την Τρίτη (21/04) στο δημαρχείο της Πάφου, οι συμμετέχοντες αναφέρθηκαν στη σημασία

που έχει ο αγώνας τριάθλου για την πόλη, τόσο στο αθλητικό, όσο και στο τουριστικό κομμάτι.

«Η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης Περιφέρειας Πάφου υποστηρίζει και προωθεί το Pafos Triathlon, επειδή προβάλλει την πόλη, την επαρχία και την Κύπρο. Ο αγώνας ενισχύει τις αθλητικές δραστηριότητες της επαρχίας και την προωθεί ως αθλητικό και τουριστικό προορισμό», τόνισε ο πρόεδρος της Εταιρείας, κ. Ανδρέας Δημητριάδης.

Στη συνέντευξη Τύπου έδωσε το παρών του και ο πρόεδρος της Επιτροπής Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πάφου, κ. Χρύσανθος Σαββίδης. «Το τρίαθλο είναι ένα συναρπαστικό άθλημα, για το οποίο έχει φυσική υποδομή η Πάφος. Θα συνεχίσουμε ως Δήμος να στηρίζουμε τέτοιες διοργανώσεις, που φέρνουν πολλαπλά οφέλη στην πόλη μας. Θέλω να ευχαριστήσω την εταιρεία Bikin’ Cyprus και την Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης, καθώς και τους συναδέλφους της αθλητικής επιτροπής του Δήμου, που βοηθούν να πραγματοποιηθεί αυτή η εκδήλωση», τόνισε ο κ. Σαββίδης, ο οποίος μιλούσε εκ μέρους της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο αγώνας Pafos Triathlon θα διεξαχθεί την Κυριακή (26/04) με ώρα εκκίνησης στις 7:30 το πρωί στο χώρο των Δημοτικών Μπάνιων στην Κάτω Πάφο. Θα διεξαχθούν δύο παράλληλες διαδρομές, της Ολυμπιακής απόστασης και του Σπριντ. Στην πρώτη οι συμμετέχοντες θα καλύψουν 1500 μέτρα στη θάλασσα, 40 χιλιόμετρα με το ποδήλατο και 10 χλμ. τρέξιμο, ενώ στη δεύτερη, ακριβώς τη μισή απόσταση. Η τελετή απονομών θα πραγματοποιηθεί στα Μπάνια γύρω στις 12:30. Οι διοργανωτές απευθύνουν έκκληση στον κόσμο να στηρίξει τους αθλητές, ενώ ζητούν από τους οδηγούς υπομονή και συμμόρφωση με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις της αστυνομίας.

Το Pafos Triathlon είναι ένας από τους τέσσερις αγώνες τριάθλου στο καλεντάρι της Κυπριακής Ομοσπονδίας Τριάθλου. Χορηγοί του αγώνα είναι ο Δήμος Πάφου, ο ΚΟΤ, η Εταιρεία Τουριστικής Ανάπτυξης και Προώθησης Περιφέρειας Πάφου, τα αθλητικά συμπληρώματα διατροφής GU, η Bonk Breaker, τα καταστήματα Μαύρος και τα Thanos Hotels. Υποστηρικτές είναι το Σώμα Προσκόπων Πάφου και το Σώμα Σταυραετών.

Οι εγγραφές για τον αγώνα συνεχίζονται, ενώ πρέπει να αναφερθεί πως για τους εγγεγραμμένους αθλητές της Ομοσπονδίας, το τέλος εγγραφής έχει μειωθεί κατά δέκα ευρώ. Για περισσότερες πληροφορίες στο www.cyclingcy.com.

Keywords
Τυχαία Θέματα