Ακυρώθηκε συνεδρία στη Βουλή λόγω απουσίας Βουλευτών

Ακόμα ένα κρούσμα απουσίας βουλευτών από Κοινοβουλευτική Επιτροπή στοίχισε στο κοινοβουλευτικό έργο, αλλά και στην εικόνα που εκπέμπει προς τα έξω η Βουλή των Αντιπροσώπων.

Ακυρώθηκε συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών, λόγω μειωμένης προσέλευσης των βουλευτών-μελών της. Μόνο συγκεκριμένοι βουλευτές ήταν συνεπείς στη συνεδρίαση, η πλειοψηφία απουσίαζε, με αποτέλεσμα ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Γιώργος Λιλλήκας, να αναγκαστεί να την ακυρώσει, αφού φυσικά πρώτα απολογήθηκε στους προσκεκλημένους της Επιτροπής,

οι οποίοι περίμεναν γύρω στα 20 λεπτά με υπομονή.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μόνο οι 4, και σε κάποιο σημείο 5, βουλευτές ήταν παρόντες από το σύνολο των 11 που αποτελούν τα μέλη της επιτροπής. Οι υπόλοιποι απουσίαζαν, ενώ μόνο οι 2 από όσους απουσίαζαν ήταν σε αποστολή στο εξωτερικό.

Ανάμεσα στα θέματα που θα συζητούσε σήμερα η εν λόγω επιτροπή, βρισκόταν και το ζήτημα της αμοιβαίας αναγνώρισης τίτλων σπουδών μεταξύ Κύπρου και Ρωσίας, γεγονός που θα ήταν σημαντικό να προχωρήσει, ιδιαίτερα εν όψει της επίσκεψης Αναστασιάδη στη Ρωσία την ερχόμενη εβδομάδα.

Αντίστοιχη συμφωνία για τίτλους σπουδών από Αρμενία βρισκόταν στη σημερινή ατζέντα της επιτροπής, όπως επίσης και η Συμφωνία Συνεργασίας μεταξύ του Γραφείου της Ύπατης Αρμοστείας των Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες και της Κυβέρνησης της Κυπριακής Δημοκρατίας (Κυρωτικός) Νόμος του 2017.

Να επισημάνουμε ότι στην Κύπρο βρίσκεται ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες, κάτι που σηματοδοτεί ακόμα μια ευκαιρία να δείχναμε ότι επικυρώνουμε άμεσα όσα έχουμε συμφωνήσει για τον τομέα αυτό.

Keywords
Τυχαία Θέματα