Ποιά είναι η Νέα Τάξη Πραγμάτων για μια Κύπρια ακτιβίστρια;

Πολλοί άνθρωποι φαίνεται να ενδιαφέρονται για το μέλλον του πλανήτη μας. Η Ειρήνη Σιαμμά καταβάλλει ουσιαστική προσπάθεια για τη διάσωσή του.

Η Ειρήνη Σιαμμά, η Κύπρια που φυτεύει τον Αμαζόνιο και στέλνει μήνυμα αφύπνισης, έρχεται στο TEDxLimassol 2016 New World Order(s) που γίνεται στο ΤΡΑΚΑΣΟΛ Cultural Centre στις 19/1. Μοιράζεται την εμπειρία της επίσκεψής της στον Αμαζόνιο και τον τρόπο με τον οποίο μπορούμε να συνδεθούμε και πάλι με την φύση.

Όπως λέει και η ίδια: «Συνδεθείτε με τη φύση. Όσο αποσυνδεόμαστε

από τη φύση, αποσυνδεόμαστε από τον εαυτό μας. H αποσύνδεση αυτή οδηγεί στην απώλεια της συμπόνιας».

Η Ειρήνη είναι εξειδικευμένη αρχιτέκτονας με μεταπτυχιακές σπουδές στη ψηφιακή σχεδίαση και με 9 χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας στο σχεδιασμό των κτιρίων, εσωτερικών χώρων, εγκαταστάσεων, επίπλων και προϊόντων.

Κατά τη διάρκεια της 4ετούς της εργασίας στο Αρχιτεκτονικό γραφείο Amanda Levete έλαβε μέρος στο έργο επέκτασης του μουσείου Victoria and Albert, το λεπτομερή σχεδιασμό της καινοτόμου πρόσοψης του πύργου Central Embassy στην Μπανγκόκ, και ολοκλήρωσε αρκετά προϊόντα και κατά παραγγελία έπιπλα, χρησιμοποιώντας πρωτότυπες κατασκευαστικές τεχνικές και πρώτες ύλες.

Το 2012 ίδρυσε theplan.is ακολουθώντας το αληθινό πάθος της για το σχεδιασμό καινοτόμων και βιώσιμων εγκαταστάσεων τέχνης, εκθέσεων, σκηνών και φεστιβάλ.

Από τότε to theplan.is σχεδίασε και ολοκλήρωσε διεθνώς αναγνωρισμένες εγκαταστάσεις για γνωστούς μουσικούς και εικαστικούς καλλιτέχνες, όπως η Mira Calix, (Inside There Falls, Sydney music festival) Universal Everything (‘Universal Everything &You’, Science museum of London). Επίσης πρόσφερε υπηρεσίες υψηλού σχεδιασμού σε καθιερωμένες εταιρείες παραγωγής όπως οι ELMSLY, MLstudio (Deadmau5: Nokia Lumia Launch, στάδιο Budweiser στο Δουβλίνο), Jack Morton (χώρος εκδηλώσεων Samsung ), Imagination (Jaquar XE launch), καθώς και σε παγκοσμίου φήμης εταιρείες όπως η Allen International (LifeLab).

Πρόσφατα έργα για φεστιβάλ, όπως το Afro Banana Republic και το Exodus, έχουν θέσει σε νέα τροχιά το theplan.is, το οποίο δίνει τώρα έμφαση στο σχεδιασμό εμπειριών για μετασχηματιστικά φεστιβάλ.

Keywords
Τυχαία Θέματα