ΠΟΕΔ: Το ΥΠΠ να λάβει δυναμικά μέτρα στα ζημαντικά ζητήματα

Η ΠΟΕΔ θεωρεί πως οι δυσλειτουργίες και οι αναποτελεσματικές πρακτικές, οι οποίες είχαν και έχουν μηδενική πρόσθετη αξία στην ποιότητα της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης, γίνονται ανεκτές και ακολουθούνται εδώ και δεκαετίες, σύμφωνα με ανακοίνωση της οργάνωσης.

Η ΠΟΕΔ σημειώνει ότι το Υπουργείο Παιδείας οφείλει να στηρίξει, πρώτα το ίδιο, τις μεταρρυθμίσεις που εξαγγέλλει και τροχοδρομεί, με το ζητούμενο να παραμένει, πάντοτε,

η ποιοτική αναβάθμιση και βελτίωση της παρεχόμενης δημόσιας εκπαίδευσης.

Στη σημερινή ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει πως έχει θέσει ενώπιον του αρμόδιου Υπουργείου κατ’ επανάληψη σωρεία τέτοιων εκπαιδευτικών ζητημάτων και το καλεί δημόσια να προχωρήσει στη λήψη δυναμικών, αποτελεσματικών και δραστικών μέτρων.

Η ΠΟΕΔ προτείνει λήψη μέτρων για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του αναλφαβητισμού, για την πρόληψη, διαχείριση, αντιμετώπιση της αποκλίνουσας/παραβατικής συμπεριφοράς, για την παροχή των απαιτούμενων προϋποθέσεων στους διευθυντές, στις διευθύντριες και στις διευθύνουσες των σχολικών μονάδων, για να μπορούν να ανταποκρίνονται σωστά και αποτελεσματικά στα όσα καθημερινά επωμίζονται και έχουν να διαχειριστούν.

“Απαιτείται γι’ αυτό η μείωση του διδακτικού τους χρόνου και η αύξηση του διοικητικού χρόνου που τους παρέχεται”, προσθέτει.

Επίσης, προτείνει τη λήψη μέτρων από πλευράς του Υπουργείου Παιδείας, για τα καλώς νοούμενα συμφέροντα της εκπαίδευσης και των παιδιών.

Καταληκτικά αναφέρει πως “ο δρόμος για το Υπουργείο Παιδείας είναι μακρύς και δύσκολος, όμως είναι μονόδρομος και οφείλει να τον διαβεί”, για να προσθέσει πως “οι μεταρρυθμίσεις, οι σχεδιασμοί και οι εξαγγελίες πρέπει να μετουσιώνονται σε πράξεις και να κρίνονται πάντα μέσα από τα μέτρα που λαμβάνονται για τα διάφορα ζητήματα και μέσα από τα αποτελέσματα, που αυτά επιφέρουν”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα