Θεοχάρους: Σε ρόλο που δεν του ανήκει το Ογκολογικό της ΤΚ

Το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, του οποίου τις δαπάνες καλύπτει το κράτος, δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να έχει λόγο για τον τρόπο λειτουργίας των υπολοίπων ογκολογικών κυβερνητικών νοσοκομείων, δήλωσε η Πρόεδρος του Κινήματος Αλληλεγγύη, Ελένη Θεοχάρους.

Η κ. Θεοχάρους έκανε λόγο για κωλυσιεργία από πλευράς του κράτους, κάθε φορά που εμφανίζεται κάποιος επενδυτής, για να αναλάβει

το κόστος λειτουργίας ενός ογκολογικού ακτινοθεραπευτικού κέντρου, όπως στη Λεμεσό.

Σε δηλώσεις της τη Δευτέρα, η κ. Θεοχάρους είπε: “Ήμουν προσωπικά μάρτυρας δύο περιπτώσεων, κατά τις οποίες δύο πάρα πολύ σοβαροί επιστήμονες, θέλησαν να δημιουργήσουν Ογκολογικό Κέντρο και ενώ είχαν καταθέσει στην παρουσία μου τις θέσεις τους στην κυβέρνηση και στον αρμόδιο Υπουργό, εξαγγέλθηκε την επαύριο η λειτουργία Ογκολογικού Κέντρου στο Νοσοκομείο Λεμεσού, η οποία φυσικά ποτέ δεν υλοποιήθηκε”.

Όπως είπε “σε αυτή την κατάσταση βρισκόμαστε και σήμερα και μάλιστα έχουμε στα χέρια μας επιστολή προερχόμενη από το Ογκολογικό Κέντρο της Τράπεζας Κύπρου, το οποίο εγκρίνει κατά κάποιο τρόπο τη λειτουργία και άλλου Ογκολογικού Κέντρου, υπό την προϋπόθεση ότι θα είναι δορυφόρος του ιδρύματος αυτού, και όχι ανεξάρτητο Ογκολογικό Κέντρο συνδεδεμένο με το νοσοκομείο στο οποίο θα ανήκει».

Η κ. Θεοχάρους είπε ότι “όλα αυτά είναι τριτοκοσμικά, είναι φαινόμενα τα οποία μπορούν να καλλιεργήσουν τη διαφθορά”, για να προσθέσει πως “είναι πάρα πολλά τα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ελέγξουμε όσον αφορά αυτή την ιστορία και να προχωρήσουμε στην άμεση λειτουργία Πανεπιστημιακού Ακτινοθεραπευτικού και Χημειοθεραπευτικού Κέντρου, που να έχει τη στήριξη και της χειρουργικής και της παθολογικής κλινικής και σωστών εργαστηρίων”.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα