Ποδόσφαιρο-Διαφθορά: 1-1

Άνοιξε επιτέλους ο ασκός του Αιόλου και βγήκαν στην επιφάνεια, τα λύματα της διαπλοκής και της διαφθοράς που έκρυβε στους κόλπους της η στρογγυλή θεά.

Ένα φάντασμα φημών πλανιόταν πάνω από το κυπριακό ποδόσφαιρο εδώ και δεκαετίες. Ωστόσο εξέλειπε η θέληση ή η ικανότητα των αρμοδίων να μετουσιώσουν τις ενδείξεις σε αποδείξεις και να καθαρίσουν τον χώρο του ποδοσφαίρου από τα αποστήματα.

Η ΚΟΠ διαχρονικά υπεραμυνόταν του έργου της και «άδειαζε»

οποιονδήποτε τολμούσε να υπαινιχθεί για φαινόμενα διαπλοκής στο ποδόσφαιρο ή να αφήσει σκιές πάνω από την υπόληψη της ηγεσίας της. Πλέον όμως, ηχογραφήσεις, μαρτυρίες και λοιπά στοιχειά ρίχνουν «νερό» στο μύλο της καχυποψίας μας. Είναι ενθαρρυντικό ότι υπάρχουν πλέον θετικές ενδείξεις για βούληση απόδοσης δικαιοσύνης. Οι υπηρεσίες του κράτους όπως η νομική υπηρεσία και η αστυνομία, δείχνουν να αφουγκράζονται το λαϊκό αίσθημα και ως εκ τούτου φαίνεται ότι βρισκόμαστε ενώπιον μιας ιστορικής-κοινωνικής αλλαγής όπου η λαϊκή απαίτηση βρίσκει πλέον ανταπόκριση. Φαίνεται ότι, είτε διότι οι αρμόδιοι, θέλουν να αποφύγουν μια ενδεχόμενη κοινωνική κατακραυγή είτε διότι πραγματικά αντιλήφθησαν ότι πρέπει να επέλθει κάθαρση, μπήκαν σε διαδικασία καθαρισμού των στάβλων του Αυγεία.

Οι πολίτες πάντως κατέστησαν σαφές ότι δεν πρόκειται να υπαναχωρήσουν από τις βασικές τους αξιώσεις που δεν είναι άλλες από την άοκνη συνέχιση της προσπάθειας για απόδοση ευθυνών και τιμωρία των ενόχων χωρίς στρουθοκαμηλισμό και διαπλεκόμενα συμφέροντα που άλλωστε ήταν αυτά που κατάντησαν το κυπριακό ποδόσφαιρο σε πολλές περιπτώσεις περίγελο του διεθνούς τύπου.

Οι Θεσμοί, από την εποχή της εκπόνησης της έρευνας για το τραπεζιτικό σκάνδαλο της Επιτροπής Θεσμών, μέχρι την υπόθεση Δρομολαξιάς, ΣΑΠΑ και τώρα του ποδοσφαίρου, δείχνουν διατεθειμένοι να αποκεφαλίσουν ως άλλος Ηρακλής την Λερναία Ύδρα της διαφθοράς. Απέναντι τους βρίσκεται ένας λαός διψασμένος για δικαιοσύνη και ένα τέτοιο λαό δεν έχει την πολυτέλεια κανένας να μην τον λάβει υπόψη. Συνεπώς φαίνεται ότι γίνονται κάποιες φιλότιμες προσπάθειες τις οποίες οφείλουμε ως ελεύθερα σκεπτόμενοι πολίτες να στηρίξουμε για μας και για την πατρίδας μας.

Πρέπει να θυμόμαστε ότι η δύναμη βρίσκεται στην ενότητα. Ας χρησιμοποιήσουμε την ενότητα ως κλειδί για να ανοίξουμε το κουτί των δυναμικών διεκδικήσεων, της διαφάνειας, της αλήθειας και της πολιτικής ηθικής, σφραγίζοντας μια για πάντα το κουτί της Πανδώρας.*Παναγιώτης ΕυσταθίουΜέλος Πολιτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκού Κόμματος

Keywords
Τυχαία Θέματα