Το Dixan στηρίζει την εκπαίδευση

Υλικό και πρόγραμμα δράσεων που στόχο έχουν στην καλλιέργεια συνείδησης αειφόρου ανάπτυξης στους πολίτες του αύριο παρουσίασε σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στις 16 Ιανουαρίου 2015 το Dixan σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδεία και Πολιτισμού στην παρουσία Διευθυντών Μέσης Εκπαίδευσης. Η εξαγγελία του προγράμματος έγινε από τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστα Καδή.

Οι εκπαιδευτικές παρεμβάσεις και επιχορηγημένες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν στα σχολεία

εντάσσονται στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης «Dixan, για λαμπρό μέλλον» ακολουθώντας τη δέσμευση του brand για παροχή μιας καλύτερης ποιότητας ζωής στις κοινωνίες όπου δραστηριοποιείται και εντάσσονται στα πλαίσια υλοποίησης του Υπό Έμφαση στόχου του ΥΠΠ για τη σχολική χρονιά 2014 – 2015 «Αειφόρος Ανάπτυξη: Πρασινίζουμε τα σχολεία μας, βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής μας».

Το πρόγραμμα, στο δεύτερο έτος υλοποίησής του, έχει στόχο την κάλυψη διαφόρων εκπαιδευτικών και σχολικών αναγκών. Κατά τη φετινή σχολική χρονιά τα παιδιά θα έχουν την ευκαιρία να επεξεργαστούν δημιουργικές ιδέες και μεθόδους μαθαίνοντας μεταξύ άλλων, για το πώς μπορούν να εξοικονομήσουν νερό και ενέργεια, καθώς και τους τρόπους με τους οποίους μπορούν να ανακυκλώσουν απορρίμματα.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης την επιχορήγηση ενέργειας την οποία θα αναλάβει το Dixan, όπως την αντικατάσταση κοινών λαμπτήρων με οικολογικούς, δεντροφύτευση, κατασκευή λαχανόκηπου στην αυλή του σχολείου κ.α. Το κάθε σχολείο θα έχει την ευκαιρία να λάβει μέρος σε διαγωνισμό σχετικά με την εφαρμογή και εξέλιξη της επιχορηγημένης ενέργειας. Οι τρεις καλύτερες ενέργειες θα βραβευθούν με αναβάθμιση του ηλεκτρονικού εξοπλισμού του σχολείου.

Αναμένεται ότι πέραν των 8,000 μαθητών μέσης εκπαίδευσης Παγκύπρια θα συμμετάσχουν φέτος στο πρόγραμμα.

Στο πλαίσιο χαιρετισμού ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού κ. Κώστας Καδής δήλωσε: «Τα μεγάλα περιβαλλοντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τόπος και γενικότερα ο πλανήτης μας δεν επιλύονται μόνο με νομοθετικές ρυθμίσεις και διεθνείς συμβάσεις. Η ολοκληρωμένη αντιμετώπισή τους απαιτεί τη διαμόρφωση πολιτών με περιβαλλοντική γνώση, περιβαλλοντική συνείδηση και περιβαλλοντική ευθύνη. Η συμβολή της εκπαίδευσης στη διαμόρφωση ανθρώπων με αυτά τα χαρακτηριστικά μπορεί να είναι καταλυτική … Ευχαριστούμε ιδιαίτερα την εταιρεία GPM Henkel Ltd για την πρωτοβουλία, την ουσιαστική συνεργασία και την επιχορήγηση της συγκεκριμένης δράσης. Και ας γίνει ο φετινός εκπαιδευτικός στόχος αφορμή για να σεβαστούμε το περιβάλλον μας και να το βελτιώσουμε με κάθε τρόπο.»

Από πλευρά του ο Γενικός Διευθυντής της Henkel Κύπρου, κ. Χρίστος Γιαννακού δήλωσε: “Συνεχίζοντας την προσπάθεια που ξεκίνησε και υλοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της περσινής σχολικής χρονιάς … επενδύουμε μέσω των ενεργειών μας, στην ανάγκη διασφάλισης ενός καλύτερου αύριο για τα παιδιά μας, που ξεκινά από τις βάσεις που δίνει η σωστή και ολοκληρωμένη εκπαίδευση … Η προσπάθειά μας γίνεται σήμερα δυνατή, μέσω της συνεχούς υποστήριξης από τους καταναλωτές μας, που επιλέγουν πάντα το Dixan. Στοχεύουμε σε ένα λαμπρό μέλλον για μας και τα παιδιά μας, αφού κάθε δράση μας σήμερα, δημιουργεί τον κόσμο του αύριο!»

Keywords
Τυχαία Θέματα