Πλήρη στήριξη σε Χάσικο από ΥΠΕΞ και Γιώργο Τάσου

Πλήρη στήριξη στον Σωκράτη Χάσικο παρέχουν ο Υπουργός Εξωτερικών και ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας αναφορικά με την υπόθεση εισόδου στη χώρα φοιτητών από το Μπαγκλαντές με πλαστά πιστοποιητικά.

Χθες, ο Υπουργός Εσωτερικών, μιλώντας στο «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών και η Αστυνομία δεν ήταν σε θέση να τον διαβεβαιώσουν γραπτώς ότι πιστοποιητικά των αλλοδαπών φοιτητών ήταν πλαστά. Αποδεικνύεται, όμως, ότι η αρμόδια υπουργική επιτροπή τον ενημέρωσε, πως κάποια έγγραφα ήταν χαλκευμένα.

«Ο Υπουργός Εσωτερικών βρήκε

την πιο πρακτική λύση να εξεταστούν όλοι οι φοιτητές από το Μπαγκλαντές και εκείνοι που στηρίχθηκαν σε πλαστά έγγραφα ν’ απελαθούν αμέσως», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης Κασουλίδης.

Ο Σωκράτης Χάσικος, μιλώντας χθες στο «Μεσημέρι και Κάτι», ανέφερε ότι Υπουργείο Εξωτερικών και Αστυνομία δεν μπορούσαν να βεβαιώσουν, πως έγγραφα που προσκόμισαν οι αλλοδαποί ήταν πλαστά και γι’ αυτό προχώρησε στην έγκριση των αιτήσεων και επίλυση του όλου ζητήματος με διαφορετικό τρόπο.

Σύμφωνα, όμως, με έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, που αποκαλύπτει ο «Φιλελεύθερος», το Υπουργείο Εσωτερικών είχε ενημερωθεί και γραπτώς.

Το συγκεκριμένο έγγραφο ξεκαθαρίζει ότι πιστοποιητικά που κατέθεσαν αλλοδαποί φοιτητές, με βάση τα οποία ο Υπουργός Εσωτερικών τούς χορήγησε άδεια εισόδου στη Δημοκρατία για σκοπούς φοίτησης, είναι πλαστά.

Συγκεκριμένα καταγράφονται τα εξής:

"Η αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή υιοθέτησε το συμπέρασμα, μετά από ενδελεχή έλεγχο, τόσο από το Υπουργείο Εξωτερικών (επί των εγγράφων που τέθηκαν υπ’ όψιν του) όσο και από το Τμήμα Αρχείου Πληθυσμού και Μετανάστευσης, ότι τα εν λόγω έγγραφα είναι χαλκευμένα / παραποιημένα / πλαστά."

Παρά την αναντιστοιχία που παρατηρείται ανάμεσα στις δηλώσεις Χάσικου και το έγγραφο του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Ιωάννης Κασουλίδης υποστηρίζει τον Υπουργό Εσωτερικών.

«Ο πιο αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του θέματος ήταν αυτός που επέλεξε ο Υπουργός Εσωτερικών, που ορθά έπραξε», τόνισε ο Υπουργός Εξωτερικών.

Υπέρ του Σωκράτη Χάσικου τάσσεται καί ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Γεώργιος Τάσου. Μιλώντας στο "Μεσημέρι και κάτι", ανέφερε ότι την Τρίτη, η Επιτροπής δεν θα συζητήσει τη διαφορά Υπουργού Εσωτερικών και Γενικού Ελεγκτή αλλά το πώς η Δημοκρατία θα διευκολύνει τις διαδικασίες, προκειμένου ξένοι φοιτητές να έρχονται στην Κύπρο.

«Ο Υπουργός έπραξε σωστά (...) Έγγραφα πλαστά, εκεί θα κολλήσουμε;», διερωτήθηκε.

Σύμφωνα με τον Ιωάννη Κασουλίδη, θα ληφθούν αποφάσεις για επανακαθορισμό του τρόπου έκδοσης άδειας εισόδου και παραμονής στην Κύπρο σε άτομα από το Μπαγκλαντές.

Keywords
Τυχαία Θέματα