Τη μεταναστευτική πολιτική συζήτησαν οι ΥΠΕΞ της Ε.Ε

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Σωκράτης Χάσικος, πέτυχε τη συμπερίληψη αναφοράς στην ανάγκη πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής των υφιστάμενων συμφωνιών επανεισδοχής έναντι όλων των κρατών μελών της ΕΕ στα Συμπεράσματα του Συμβουλίου Υπουργών Δικαιοσύνης και Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΕ, που πραγματοποιείται στο Λουξεμβούργο στις 8 και 9 Οκτωβρίου.

Όπως αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση, τους Υπουργούς Εσωτερικών απασχόλησαν καίριες πτυχές που άπτονται της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ όπως το ζήτημα της διαχείρισης των εξωτερικών συνόρων της Ένωσης και το μέλλον της πολιτικής επιστροφής.

Σε ό,τι αφορά στο μέλλον της πολιτικής επιστροφής, οι Υπουργοί ενέκριναν σχετικά συμπεράσματα του Συμβουλίου, στα οποία η Κύπρος πέτυχε τη συμπερίληψη αναφοράς στην ανάγκη πλήρους και αποτελεσματικής εφαρμογής των υφιστάμενων συμφωνιών επανεισδοχής έναντι όλων των κρατών μελών της ΕΕ.

Κύριο θέμα συζήτησης, στο γεύμα εργασίας των Υπουργών Εσωτερικών, ήταν η «Μετά το 2015 Αναπτυξιακή Ατζέντα» που υιοθετήθηκε κατά την ειδική Σύνοδο Κορυφής του ΟΗΕ στις 25-26/9/2015. Συγκεκριμένα, οι Υπουργοί αντάλλαξαν απόψεις σχετικά με την ενσωμάτωση της διάστασης της ανάπτυξης στις μεταναστευτικές πολιτικές.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα