Πλήγμα για τους αγρότες τα προβλήματα στο λιμάνι Λεμεσού

Η μη ομαλή λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού επηρέασε αρνητικά και τους αγρότες, σύμφωνα με τον Παγκύπριο Οικολογικό Αγροτικό Σύνδεσμο.

Σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος αναφέρει ότι έχει δεχθεί δεκάδες καταγγελίες τις τελευταίες μέρες από γεωργούς, που αφορούν την καθυστέρηση που προκύπτει από τον εκτελωνισμό αγροτικών εφοδίων και τη διάθεση τους στην αγορά.

«Η μη ομαλή λειτουργία του λιμανιού Λεμεσού φέρνει συνάμα και αρνητικές επιπτώσεις στον αγροτικό κόσμο, καθώς αγρότες από όλη την Κύπρο

περιμένουν με αγωνία, προϊόντα που εισάγονται και που είναι πρωτευούσης σημασίας για τις καλλιέργειες των παραγωγών, καθώς κρίνεται η βιωσιμότητα της παραγωγής τους», αναφέρει ο Σύνδεσμος.

Σημειώνει ότι πρέπει να ληφθούν τα απαραίτητα μέτρα για την ομαλή λειτουργία του λιμανιού, «από τη στιγμή που αποφασίστηκε η ιδιωτικοποίηση του και μάλιστα η κυβέρνηση την προωθούσε με υπερβάλλοντα ζήλο, υποσχόμενη πως τα πράγματα θα ήταν εμφανώς καλύτερα».

Η οικονομική ζημιά που αναμένεται να υποστούν οι αγρότες και το κράτος μας γενικότερα, θα είναι τεράστια, τονίζει ο Σύνδεσμος.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα