Ψάχνοντας τον δρόμο για την τετράδα

To φινάλε της κανονικής περιόδου του πρωταθλήματος ΟΠΑΠ Ανδρών Α' Κατηγορίας βρίσκει δυο ομάδες (ΑΠΟΕΛ, Αναγέννηση Δ.) να διεκδικούν την πολυπόθητη 4η θέση, που οδηγεί στην τετράδα εν όψει των πλέι-οφ. Απόψε θα γίνουν τρεις αγώνες για τη 14η αγωνιστική, με το ντέρμπι Ομόνοια - ΑΠΟΕΛ να βρίσκεται σε πρώτο πλάνο.

Το ντέρμπι της Λευκωσίας πάντοτε προκαλεί το ενδιαφέρον. Οι δυο ομάδες φέτος έπαιξαν τρεις φορές, με την Ομόνοια να κερδίζει τους δυο αγώνες του Κυπέλλου

και τον ΑΠΟΕΛ να απαντά στο πρωτάθλημα με νίκη 3-1 στο «Λευκόθεο».

Η Ομόνοια είναι αδιάφορη βαθμολογικά, αφού εξασφάλισε τη δεύτερη θέση, αλλά σίγουρα στο ντέρμπι θα προσπαθήσει για τη νίκη. Σε σχέση με τον αγώνα στο «Λευκόθεο», στις 30 Ιανουαρίου, ο κόουτς Σάββας Σάββα θα έχει στη διάθεσή του τον Βραζιλιάνο Λουγκάνετς.

Ο ΑΠΟΕΛ παίζει τα ρέστα του για την τετράδα και θα τα δώσει όλα για τη νίκη. Αυτήν τη στιγμή βρίσκεται 4ος με 23 βαθμούς και θέλει τη νίκη για να μείνει εκεί ή να ανέβει 3ος σε περίπτωση ήττας της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας. Η νίκη της 30ής Ιανουαρίου επί της Ομόνοιας του δίνει ψυχολογική ώθηση για το ντέρμπι.

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ - Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ

Αδιάφορο είναι το δεύτερο ντέρμπι της ημέρας, με την Ανόρθωση και τον Green Air Παφιακό να παίζουν για το γόητρό τους.

Η «Μεγάλη Κυρία» είναι 6η με 20 βαθμούς -ισόβαθμη με την Αναγέννηση- και θα επιχειρήσει το τρίποντο. Η εμφάνιση στον αγώνα με την Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα αφήνει αισιόδοξα μηνύματα ότι μπορεί να τα καταφέρει.

Για τους Παφίτες η έξοδος στη Λεμεσό αποτελεί ένα γερό τεστ εν όψει των αγώνων των πλέι-οφ. Δεν αποκλείεται ο κόουτς Μίλαν Γκρέσιτς να δοκιμάσει σχήματα και παίκτες.

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ

Μάχη για τη νίκη θα γίνει στην ακριτική κωμόπολη, με τις δυο ομάδες να διεκδικούν την πρόκριση, για τους δικούς τους λόγους η καθεμιά. Η Αναγέννηση για να διεκδικήσει ό,τι μπορεί εν όψει τετράδας και η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα για να παραμείνει στην 3η θέση.

Η Αναγέννηση προέρχεται από την ήττα από τον ΑΠΟΕΛ την περασμένη αγωνιστική και ψάχνει επιστροφή στις νίκες, ενώ η Καπάτσος Νέα Σαλαμίνα επιδιώκει να πιστοποιήσει σε μια δύσκολη έδρα την καλή της κατάσταση.

Άξιο αναφοράς η επιστροφή του προπονητή της Καπάτσος Νέας Σαλαμίνας Αντώνη Κωνσταντίνου στη Δερύνεια, απέναντι στην ομάδα που προπονούσε μέχρι τη λήξη της περσινής σεζόν.

Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ

Ο αγώνας δεν θα διεξαχθεί, αφού η αίθουσα αθλοπαιδιών του Γυμνασίου Παραλιμνίου δεν έχει αδειοδοτηθεί. Με απόφαση της ΚΟΠΕ, ο αγώνας θα γίνει στο Γήπεδο Δερύνειας την Παρασκευή, 24 Φεβρουαρίου 2017, στις 20:00, με γηπεδούχο την Ε.Ν.Παραλιμνίου.

Το πρόγραμμα:

ΣΗΜΕΡΑ

ΑΝΟΡΘΩΣΙΣ - Green Air ΠΑΦΙΑΚΟΣ 20:00

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ - ΚΑΠΑΤΣΟΣ ΝΕΑ ΣΑΛΑΜΙΝΑ 20:00

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΑΠΟΕΛ 20:00

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/2

Ε.Ν.ΠΑΡΑΛΙΜΝΙΟΥ - POKKA AE ΚΑΡΑΒΑ 20:00

Keywords
Τυχαία Θέματα