«Πλάκα» περί πώλησης G3 - Βαριές καμπάνες από το ΓΕΕΦ

Ανάρτηση νεαρού Κύπριου εθνοφρουρού στο διαδίκτυο, σύμφωνα με την οποία θέτει προς πώληση το στρατιωτικό του τυφέκιο τύπου G3 έθεσε σε κινητοποίηση σήμερα την Αστυνομία, αλλά και την Εθνική Φρουρά.

Το μήνυμα που ανέβηκε σε σελίδα πώλησης αντικειμένων στο facebook, μαζί με φωτογραφίες του G3 και τα στοιχεία επικοινωνίας του ιδιοκτήτη, έγραφε πως το όπλο πωλείται έναντι 1,299 ευρώ. Το θέμα προκάλεσε αναστάτωση στο διαδίκτυο και έθεσε σε συναγερμό, τόσο την Αστυνομία, όσο και την Εθνική Φρουρά.

Τελικά, η έρευνα της Αστυνομίας,

η οποία διενεργήθηκε άμεσα από το ΤΑΕ Λευκωσίας, σύμφωνα με πληροφορίες του sigmalive, κατέδειξε, πως επρόκειτο για πλάκα που έκανε ένας εθνοφρουρός σε άλλο εθνοφρουρό.

Συγκεκριμένα, ο εν λόγω στρατιώτης ανάρτησε φωτογραφίες του δικού του όπλου και τα στοιχεία επικοινωνίας του φίλου του που υπηρετεί σε άλλο στρατόπεδο, για να τον παρουσιάσει στο διαδίκτυο ως πωλητή G3.

Ωστόσο, το θέμα δε θεωρείται λήξαν και η πλάκα ενδεχομένως να επιφέρει βαριές καμπάνες από το ΓΕΕΦ στον ιθύνοντα νου της ανάρτησης.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στο ΓΕΕΦ διεξάγεται έρευνα για να διαπιστωθεί κατά πόσο η ενέργεια του εθνοφρουρού, είχε ως αποτέλεσμα να δημοσιευτούν ευαίσθητες πληροφορίες που ενδεχομένως να έθεσαν σε κίνδυνο στρατιωτικό εξοπλισμό και ταυτόχρονα να "αμαύρωσαν" την εικόνα του στρατεύματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα