Πλαίσιο αρχών από το ΑΚΕΛ για την υποψηφιότητα Σπανού

Έντονος προβληματισμός υπάρχει στο ΑΚΕΛ, με την ηγεσία να βρίσκεται υπό την ασφυκτική πίεση της βάσης του κόμματος, αλλά και των ίδιων των στελεχών, τα οποία είναι ενοχλημένα από τις δηλώσεις του Μάικ Σπανού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το πλαίσιο αρχών έχει ετοιμαστεί, το οποίο καθορίζει ως βασικό στόχο την απαλλαγή από τη διακυβέρνηση του Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ και αντικατάστασή της με μια κυβέρνηση που θα υλοποιήσει ένα προοδευτικό, φιλολαϊκό πρόγραμμα.

Μια νέα

διακυβέρνηση που θα χαρακτηρίζεται από συνέπεια, υπευθυνότητα και σταθερότητα στη διαχείριση του Κυπριακού, μακριά από σκοπιμότητες και παλινδρομήσεις ή ακρότητες και στείρο αρνητισμό.

Η αναβολή της συζήτησης στις κομματικές ομάδες βάσης της απόφαση που λήφθηκε σε έκτακτη συνεδρία του Πολιτικού Γραφείου φαίνεται ότι δεν αφορά απλώς και μόνο την υπογραφή του κοινού πλαισίου, αλλά αναδεικνύει μεγάλο προβληματισμό.

Από τη στιγμή που η συνεργασία με τον Σπανό ναυαγεί, θα πρέπει να υπάρχει και η εναλλακτική, η οποία μέχρι στιγμής δεν προβάλλει στον ορίζοντα.

Στο μεταξύ, σε δηλώσεις του, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παύλος Μυλωνάς είπε ότι σε συνεδρία της Συντονιστικής Επιτροπής της πλατφόρμας Πολιτών θα δοθούν κατευθυντήριες γραμμές ως προς τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί το επόμενο διάστημα για την επιλογή του υποψηφίου.

Η Πλατφόρμα Πολιτών θα επιδιώξει να έχει συναντήσεις με όλα τα κόμματα και τους υποψήφιους για όλο το φάσμα του πεδίου δράσης της Πλατφόρμας, με το Kυπριακό να βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα των συναντήσεων.

Ερωτηθείς εάν η Πλατφόρμα τάσσεται υπέρ της στήριξης της υποψηφιότητας του Νικόλα Παπαδόπουλου, ο κ. Μυλωνάς είπε ότι η Πλατφόρμα δεν έλαβε ακόμη καμία απόφαση ως προς την υποψηφιότητα που θα στηρίξει για τις προεδρικές εκλογές και ούτε είχε καμία διαβούλευση με τον Νικόλα Παπαδόπουλο μέχρι σήμερα.

Keywords
Τυχαία Θέματα