Έφοδος σε σπίτια αστυνομικών για θέματα διαφθοράς

Ολοκληρώθηκε το πρωί στην Επιτροπή Νομικών η κατ’ άρθρον συζήτηση του πακέτου νομοσχεδίων του Υπουργείου Δικαιοσύνης για την πάταξη της διαφθοράς στην Αστυνομία.

Εντύπωση προκάλεσαν στα μέλη της Επιτροπής συγκεκριμένες πρόνοιες που αφορούν κυρίως τη δημιουργία της Υπηρεσίας Εσωτερικού Ελέγχου στη Δύναμη.
Το άρθρο 6 δίνει την εξουσία για αιφνιδιαστικούς ελέγχους στις οικίες μελών της Αστυνομίας, χωρίς μάλιστα να προϋπάρξει καταγγελία ανώνυμη ή

επώνυμη.

«Υπάρχουν και άλλες πρόνοιες του νομοσχεδίου που δίδουν το δικαίωμα στα μέλη αυτής της Υπηρεσίας για έλεγχο μετά από ανώνυμες καταγγελίες, χωρίς δικαστικά διατάγματα», δήλωσε Αναπληρωτής Πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών Δημήτρης Δημητρίου.

Σύμφωνα με τον Δημήτρη Δημητρίου, όλοι οι βουλευτές εκφράζουν ευαισθησίες ιδιαίτερα σε θέματα που άπτονται των ανθρωπίνων δικαιωμάτων των μελών του Σώματος.

«Εξεφράσθησαν αυτές οι ευαισθησίες και είναι αυτά που θα απασχολήσουν και τις τροπολογίες των βουλευτών», είπε.

Το πακέτο των έξι νομοσχεδίων αναμένεται να οδηγηθεί στην Ολομέλεια μετά τις θερινές διακοπές.

«Μέχρι τις 28 Ιουνίου θα κατατεθούν οι τροπολογίες από τα κόμματα, οι οποίες θα συζητηθούν διεξοδικώς και ενδεχομένως καταληκτικά σε συνεδρίαση στις 5 του Ιούλη.

Ως εκ τούτου δεν προλαβαίνουμε το κλείσιμο των εργασιών της Βουλής για το καλοκαίρι και ευελπιστούμε ότι θα ψηφιστούν με το άνοιγμα της Βουλής το Σεπτέμβρη», τόνισε ο κ. Δημητρίου.

Ο βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού δήλωσε πως θα πρέπει να υπερπηδηθούν τα δικαστικά διατάγματα, για να αντιμετωπιστεί αποτελεσματικά το πρόβλημα της διαφθοράς στο Αστυνομικό Σώμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα