Πλαίσιο αφερεγγυότητας: Τι ισχύει για κύρια κατοικία

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Σίγμα, έχει ετοιμαστεί το νομοσχέδιο που αφορά στα σχέδια προσωπικής αφερεγγυότητας.

Πρόκειται για το νομοσχέδιο μέρος του πλαισίου αφερεγγυότητας που σκοπό έχει την προστασία της κύριας κατοικίας βιώσιμων δανειοληπτών.

Σε τέτοια περίπτωση, το δικαστήριο θα μπορεί να επιβάλει στην τράπεζα σχέδιο αναδιάρθρωσης εάν το ποσό του δανείου είναι μέχρι 300 χιλιάδες ευρώ και η αξία

της κατοικίας 250 χιλιάδες ευρώ.Τίθενται βεβαίως και συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Πρέπει να αποδεικνύεται ότι ο δανειολήπτης αδυνατεί να ανταποκριθεί στις δανειακές του υποχρεώσεις λόγω του ότι έχει πληγεί από την οικονομική κρίση από το 2012 και μετά.Την ίδια ώρα, τίθεται ως προϋπόθεση να μην καθίστανται οι τράπεζες σε χειρότερη θέση απ' ότι θα ήταν σε περίπτωση εκποίησης.Θα πρέπει να τονιστεί ότι το νομοσχέδιο έχει πάρει ήδη το δρόμο προς τη Νομική Υπηρεσία της Δημοκρατίας, αλλά και το γεγονός ότι οι αριθμοί που αφορούν στο ποσό του δανείου και της αξίας της κατοικίας μπορεί να αλλάξουν, όχι βεβαίως κατά πολύ.

Keywords
Τυχαία Θέματα