Πισσαρίδης: Βιώσιμη μόνο αν εφαρμοστεί σωστά η συμφωνία

Η συμφωνία που υπέγραψε η Ελλάδα με τους δανειστές της είναι βιώσιμη εάν και εφόσον εφαρμοστεί σωστά δήλωσε στο Ράδιο Πρώτο ο Νομπελίστας Οικονομολόγος, Χριστόφορος Πισσαρίδης.

Ερωτηθείς σχετικά, ανέφερε ότι ο δρόμος για την Ελλάδα είναι μακρύς και δεν θα είναι εύκολο να εφαρμοστεί η συγκεκριμένη συμφωνία. Ωστόσο είπε υποθέτουμε ότι οι μεγάλοι της Ευρώπης που τα σκέφτηκαν, έχουν διεξάγει έρευνες προτού προχωρήσουν

στις συγκεκριμένες προτάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι τα έσοδα που θα προκύψουν από τις ιδιωτικοποιήσεις και την πώληση γης, δεν θα έρθουν άμεσα λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η χώρα, διευκρινίζοντας ότι θα χρειαστεί χρόνος.

Η συμφωνία, ωστόσο, πρόσθεσε, είναι πολύ θετική εξέλιξη για όλους όσους πιστεύουν πως υπάρχουν μεγαλύτερες πιθανότητες ανάκαμψης μέσα στο ευρώ παρά εκτός.

Λέγοντας ότι η Ελλάδα δεν εφάρμοσε τις απαραίτητες μεταρρυθμίσεις μέχρι σήμερα, εστίασε στο ζήτημα της εμπιστοσύνης, η οποία θα πρέπει να ανακτηθεί, λόγω και της στάσης της κυβέρνησης Τσίπρα στους πρώτους πέντε μήνες της διακυβέρνησης της.

Ο κ. Βαρουφάκης είπε, ανάλωσε το πρώτο διάστημα εστιάζοντας στο κομμάτι του χρέους, ενώ αυτό δεν αποτελούσε άμεση προτεραιότητα, όπως για παράδειγμα ήταν η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Ερωτηθείς σχετικά με τις τράπεζες, ανέφερε ότι πρέπει να ανακτηθεί η εμπιστοσύνη του κοινού, κάτι το οποίο δεν θα είναι εύκολο. Οι περιορισμοί στη διακίνηση κεφαλαίων, κατέληξε, μπορούν να μπουν εύκολα, αλλά είναι πολύ δύσκολο να αποσυρθούν.

Keywords
Τυχαία Θέματα