Πίσω από την πολύκροτη εκστρατεία “νέοι 56”

Η διαφημιστική εταιρία Concept

Μαζί με τα συνηθισμένα διαφημιστικά μηνύματα των κομμάτων, τρέχει τον τελευταίο μήνα μια αντι-συστημική εκστρατεία που τάραξε τα νερά.

Πρόκειται για την εκστρατεία “Νέοι 56” που δημιουργήθηκε για την περίοδο των εκλογών, σαν αντίδοτο στις πολιτικές διαφημίσεις, απο μια τρελλή ομάδα της διαφημιστικής εταιρείας CONCEPT CYPRUS με έδρα τη Λάρνακα.

Στο ξεκίνημα, στη φάση της διαμόρφωσης του χαρακτήρα της κίνησης, μαζί με τον κύριο Πανίκο Παναγή που ανέλαβε αυτή την πρωτοβουλία,

υπερπηδήθηκαν νομικά και συστημικά εμπόδια ώστε να βγεί το αιχμηρό μήνυμα που έγινε έντονο θέμα συζήτησης σε όλη την Κύπρο.

Η εκστρατεία τελικά έτρεξε, παρα τα εμπόδια, με ένα ευρύ επικοινωνιακό μίγμα αλληλο-ενίσχυσης που περιέλαβε Τηλεόραση, Διαφήμιση Online, Τύπο, Direct Mail, SMS, Google Ads και φυσικά Κοινωνική Δικτύωση, φτάνοντας μέσα σε πολύ λίγο χρόνο στη συντριπτική πλειοψηφία του εκλογικού σώματος.
Στόχος της εκστρατείας, εκτός απο τη όσο το δυνατό μεγαλύτερη ανανέωση του βουλευτικού σώματος, είναι η αλλαγή νοοτροπίας πολλών απο μάς που, απογοητευμένοι με το σύστημα, απέχουν και απλά διαμαρτύρονται απο τον καναπέ τους.
Σε συνέργεια με τη Στρατηγική και το Πλάνο που ετοίμασε το Τμήμα Προγραμματισμού Μέσων της CONCEPT, δούλεψε και μια ομάδα διαχείρισης των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης που μέρα-νύκτα ερχόταν σε αμφίδρομη επικοινωνία με τις χιλιάδες επισκεπτών της σελίδας Facebook.

Το αποτέλεσμα ήταν η πιο Viral Εκστρατεία πολιτικού περιεχομένου που έγινε ποτέ στην Κύπρο, με τεράστιους αριθμούς Shares και Post Engagement.

Ενδειξη του πολύχρωμου κοινωνικού διαλόγου που αναπτύχθηκε μέσα σε λίγες μόνο μέρες, στη σελίδα Facebook Νέοι 56.

Keywords
Τυχαία Θέματα