Πέτρος Κληρίδης: Ωκεανός αντιφάσεων η υπόθεση Providencia

Για ωκεανό αντιφάσεων που προέρχονταν και από δικαστικές αποφάσεις στην υπόθεση της εταιρείας Providencia έκανε λόγο ο τέως Γενικός Εισαγγελέας Πέτρος Κληρίδης την Τετάρτη, εκφράζοντας παράλληλα την άποψη ότι η προσπάθεια και από τις δύο πλευρές των διαδίκων για την άσκηση ποινικής δίωξης δεν ήταν τίποτε άλλο παρά άσκηση πίεσης εκατέρωθεν.

Ο κ. Κληρίδης, ο οποίος μιλούσε στο πλαίσιο της κατάθεσής του ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου στη Λευκωσία, για την υπόθεση εναντίον των Ρίκκου Ερωτοκρίτου, Ανδρέα Κυπρίζογλου, Παναγιώτη Νεοκλέους και του δικηγορικού

γραφείου Andreas Neocleous &Co, είπε ότι «αν ήταν να ξαναρχίσω από την αρχή το ίδιο θα έκανα». Ανέφερε ακόμη ότι κατά την άποψή του ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει ποινική δίωξη με καλές προσδοκίες.

Ο τέως Γενικός Εισαγγελέας εξετάστηκε σήμερα από τον εκπρόσωπο της κατηγορούσας Αρχής Ηλία Στεφάνου και αντεξετάστηκε από τους δικηγόρους υπεράσπισης Χρήστο και Βαγγέλη Πουργουρίδη.

Αύριο, στις 0900 θα αντεξεταστεί από τους δικηγόρους υπεράσπισης Γιώργο Γεωργίου και Αλέκο Μαρκίδη. Επόμενος μάρτυρας κατηγορίας θα είναι ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. Εκτός από την προσεχή Δευτέρα, 19 Οκτωβρίου που έχει ήδη οριστεί ως δικάσιμος, ορίστηκαν επίσης η Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου και Παρασκευή 30 Οκτωβρίου επίσης στις 0900.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα