Περιστατικό φυματίωσης σε στρατόπεδο της Εθνικής Φρουράς

Περιστατικό φυματίωσης σε ΣΥΟΠ στο Στρατόπεδο Αγίου Ιωάννη της Μαλούντας στην Ύλη των Τεθωρακισμένων. Συμβασιούχος οπλίτης νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο. Προληπτικά υγειονομικά μέτρα για τους συναδέλφους του στο στρατόπεδο.

Σύμφωνα με πηγές εντός Υπουργείου Άμυνας ο συγκεκριμένος ΣΥΟΠ νοσηλεύεται τις τελευταίες ημέρες ενώ έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα από υγειονομικής πλευράς σε σχέση με τους συναδέλφους του εντός στρατοπέδου.

Να αναφέρουμε ότι σύμφωνα με πληροφορίες η κατάσταση της υγείας του ΣΥΟΠ δεν εμπνέει ιδιαίτερη ανησυχία, ωστόσο για τους υπόλοιπους στρατιώτες έχουν ληφθεί

όλα τα προβλεπόμενα μέτρα από πλευράς Υπουργείου, έτσι ώστε να διαφανεί αν έχει μεταδοθεί το μικρόβιο.

Σύμφωνα με τον Υγειονολόγο- εμπειρογνώμονα στη φυματίωση στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, Μιχάλη Βωνιάτη, δεν υπάρχει λόγος ιδιαίτερης ανησυχίας καθώς στην Κύπρο το επίπεδο νοσηλείας και αντιμετώπισης τέτοιων περιστατικών είναι πολύ υψηλό.

Συνήθως η θεραπεία διαρκεί για έξι μήνες, εκ των οποίων οι δυο είναι μήνες εντατικής θεραπείας νοσηλείας.

Σε σχέση τώρα με συναδέλφους στο στρατόπεδο, υπάρχει συγκεκριμένη διαδικασία η οποία θα πρέπει να ακολουθηθεί. Γίνεται ακτινογραφία θώρακα αλλά και δερματολογική εξέταση Mantoux. Ακόμα και να έχει προσβληθεί κάποιος από το συγκεκριμένο μικρόβιο, μόνο το 5%-10% νοσεί.

Keywords
Τυχαία Θέματα