Περισσότερα περιστατικά αλλά λιγότερες ζημιές φέτος το Πάσχα

Με υπερδιπλάσιες κλήσεις από πέρσι, αλλά μικρότερης έντασης ατυχήματα και ζημιές, έκλεισε το Σαββατοκύριακο του Πάσχα στην Κύπρο.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική ανταποκρίθηκε, συνολικά για το διήμερο, σε 198 κλήσεις για πυρκαγιές που σχετίζονται με το έθιμο της Λαμπρατζιάς, σε αντίθεση με πέρσι που οι κλήσεις ανήλθαν μόλις στις 62.

Μιλώντας στο SigmaLive ο εκπρόσωπος

της Πυροσβεστικής Λεωνίδας Λεωνίδου, ανέφερε ότι η μείωση των σοβαρών περιστατικών εν πολλοίς οφείλεται στην καλή πρόληψη και στην αποτελεσματική δράση της Αστυνομίας.

Παράλληλα, η Πυροσβεστική αντιμετώπισε 3 σοβαρά περιστατικά φωτιάς σε οικίες σε Πέγια, Λατσιά και Πύργο Λεμεσού, τα οποία προκλήθηκαν από το αναμμένο κερί που πήραν μαζί τους επιστρέφοντας οι πιστοί από την εκκλησία, το βράδυ της Ανάστασης. Συγκεκριμένα, δύο εξ αυτών ξεκίνησαν από το σημείο του νεροχύτη της κουζίνας και ένα από το καθιστικό.

Επιπλέον, σε κάποιες περιπτώσεις η Πυροσβεστική ήρθε αντιμέτωπη με περιστατικά επιθέσεων από νεαρούς οι οποίοι αρνήθηκαν να συμμορφωθούν με τις υποδείξεις για παύση του ανάμματος των κροτίδων. Συγκεκριμένα στη MiΛεμεσό, μετά από κλήση που δέχτηκε η Υπηρεσία για παρενόχληση της γειτονιάς και για επικίνδυνη χρήση κροτίδων, το προσωπικό δέχτηκε επίθεση με πέτρες, πριν καταφέρει να εκτονωθεί η κατάσταση.

Την ίδια ώρα, στην Αγία Βαρβάρα, νεαροί αφού άναψαν λαμπρατζιά δίπλα στο σπίτι γυναίκας, κάνοντας το ενδεχόμενο πυρκαγιάς πολύ πιθανό, επιτέθηκαν στην Πυροσβεστική πετώντας αναμμένες κροτίδες κάτω από το όχημα. Αποτέλεσμα αυτού ήταν, πυροσβέστες και νεαροί, να έρθουν σε έντονη φραστική διαμάχη, με αποτέλεσμα να χρειαστεί η επέμβαση της Αστυνομίας, η οποία επέβαλε την τάξη. Στη συνέχεια, η Πυροσβεστική κατάφερε να ψύξει τους τοίχους της παραπλήσιας οικίας και να αποφευχθούν τα χειρότερα.

Στη συνέχεια, κι ενώ η φωτιά χαμήλωσε αισθητά κι απομακρύνθηκαν τα ξύλα, οι νεαροί έβαλαν φωτιά σε ελαστικά που βρήκαν σε παραπλήσιο οικόπεδο, με αποτέλεσμα η ατμόσφαιρα να γίνει αποπνικτική για αρκετή ώρα.

Follow @christos_mich

Keywords
Τυχαία Θέματα