Περιφερειακή σύσκεψη κοινοτήτων Λευκωσίας

Ο Υπουργός Εσωτερικών Κωνσταντίνος Πετρίδης προήδρευσε σήμερα περιφερειακής σύσκεψης κοινοτήτων της Επαρχίας Λευκωσίας στη Γαλάτα, με στόχο την επί τόπου εξέταση των ιδιαίτερων αιτημάτων και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι περιοχές Σολέας και Μαραθάσας, αλλά και η κάθε ημιορεινή και ορεινή κοινότητα αυτών των περιοχών ξεχωριστά, μεταξύ άλλων και λόγω της απόστασης που τις χωρίζει από το αστικό κέντρο.


Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΓΤΠ, στη σύσκεψη έλαβαν μέρος οι κοινότητες Κακοπετριά, Ευρύχου, Καλιάνα, Κοράκου, Σπήλια, Κούρδαλι, Σινά Όρος, Τεμπριά, Κατύδατα, Άγιος

Θεόδωρος, Λινού, Φλάσου, Γαλάτα, Κάμπος, Πεδουλάς, Μουτουλλάς, Τσακκίστρα, Καλοπαναγιώτης, Οίκος, Γερακιές και Μηλικούρι, καθώς και αρμόδιοι υπηρεσιακοί παράγοντες της Επαρχιακής Διοίκησης Λευκωσίας, συναρμόδιοι λειτουργοί άλλων κυβερνητικών Τμημάτων και Υπηρεσιών, και εκπρόσωποι κομμάτων.

Στις συναντήσεις συζητήθηκαν προτάσεις των κοινοτήτων που αφορούσαν, μεταξύ άλλων, βελτίωση του οδικού δικτύου, αναπαλαιώσεις και συντήρηση κτιρίων, διαμόρφωση χώρων πρασίνου, δημιουργία χώρων πολιτιστικής και κοινωνικής δραστηριότητας, θέματα που αφορούν την ασφάλεια και υγεία των κατοίκων και άλλα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, ο κ. Πετρίτης έδωσε οδηγίες και τροχοδρόμησε λύσεις για άμεση μελέτη και ικανοποίηση αιτημάτων που αφορούν υποδομές προς όφελος των κατοίκων και προώθησή τους για εκτέλεση. Καταβλήθηκε, δε, κάθε δυνατή προσπάθεια για καλύτερο συντονισμό μεταξύ των συναρμόδιων Υπηρεσιών για την επίλυση προβλημάτων, καθώς και καθοδήγηση των κοινοτήτων στις ενέργειες που χρειάζεται να προωθηθούν, ιδίως για αναπτυξιακά έργα και προγράμματα.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα