Περδίκης: Ναι στο νομοσχέδιο για τα λιμάνια υπό προϋποθέσεις

Έκκληση προς τα κόμματα της αντιπολίτευσης να ψηφίσουν τις τροπολογίες που κατέθεσαν το ΑΚΕΛ και η ΕΔΕΚ όσον αφορά το νομοσχέδιο για την ανάθεση των εμπορικών χρήσεων στο λιμάνι της Λεμεσού και στη συνέχεια να ψηφίσουν και το νομοσχέδιο, απηύθυνε ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης.

Ο κ. Περδίκης, μιλώντας από τη Βουλή, ανέφερε ότι αν

δεν τα βρουν τα αντιπολιτευόμενα κόμματα στο θέμα το σίγουρο είναι ότι θα προχωρήσει και αυτό το νομοσχέδιο της Κυβέρνησης.

«Θεωρώ ότι η Κυβέρνηση κατάφερε να περάσει τις αρνητικές για το λαό πρόνοιες του μνημονίου, δυστυχώς ας το ομολογήσουμε, γιατί σε κάθε περίπτωση βρισκόταν και κάποιο κόμμα ή και δύο κόμματα από την αντιπολίτευση για να της κάνουν πλάτες. Δυστυχώς αυτό το δεκανίκι στην Κυβέρνηση το έδωσε πολλές φορές το ΔΗΚΟ και το ΑΚΕΛ το έχει δώσει και η ΕΔΕΚ το έχει δώσει», ανέφερε.

Οι Οικολόγοι πρόσθεσε, προτείνουν οι τροπολογίες που έχουν κατατεθεί από την ΕΔΕΚ και το ΑΚΕΛ να ψηφιστούν και νοουμένου ότι ψηφιστούν η Βουλή μπορεί να δώσει το πράσινο φως για να προχωρήσει το έργο. Πρόσθεσε ότι είναι ικανές ασφαλιστικές δικλείδες αυτές οι τροπολογίες και είπε ότι θα ζητήσει από αυτά τα τρία κόμματα να ψηφίσουν τις τροπολογίες και να ψηφίσουν και το νομοσχέδιο.

Είπε, επίσης, ότι αν περάσουν οι τροπολογίες που μπορούν να περάσουν, τότε θα πρέπει να ψηφιστεί και το νομοσχέδιο για να προχωρήσει με τις κατάλληλες ασφαλιστικές δικλείδες η σωστή αξιοποίηση μιας δημόσιας περιουσίας που είναι τα λιμάνια.

«Να πάρουμε, η αντιπολίτευση, μια ενωμένη αλλά θετική στάση», ανέφερε.

Ο κ. Περδίκης είπε επίσης ότι πριν από την Ολομέλεια θα πραγματοποιηθεί μια τελευταία συνάντηση των αντιπολιτευομένων κομμάτων προκειμένου να βρεθεί ένας τρόπος συνεννόησης.

Πρόσθεσε ότι οι αλλαγές στο νομοσχέδιο θα πρέπει να εξασφαλίζουν τα εργασιακά δικαιώματα, την παρέμβαση της κυβέρνησης στις τιμές της λειτουργίας του λιμανιού, να υπάρχει έλεγχος σε αυτά που θα κάνει ο ιδιώτης, αλλά και από την άλλη να δοθεί η δυνατότητα να αναπτυχθεί μια δημόσια περιουσία. Η στάση μας είπε πρέπει να είναι θετικά αλλά καθοριστικά διορθωτική.

Είπε επίσης ότι στη σύσκεψη των κομμάτων της αντιπολίτευσης θα συζητηθούν η ιδιωτικοποίηση της Cyta και της ΑΗΚ και το νομοσχέδιο για τους ΔΟΚΕ (Δημόσιοι Οργανισμοί και Κρατικές Επιχειρήσεις).

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα