Περδίκης: Επαρχιώτικη προκατάληψη για βιομηχανική κάνναβη

Στην αναγκαιότητα ύπαρξης νομοσχεδίου για αξιοποίηση της κάνναβης στη βιομηχανία και τις κατασκευές, αναφέρθηκε ο βουλευτής του Κινήματος Οικολόγων Περιβαλλοντιστών Γιώργος Περδίκης, λέγοντας ότι το νομοσχέδιο που έφερε η Κυβέρνηση στη Βουλή «θα μπορούσε να έχει τον τίτλο ο περί απαγόρευσης της καλλιέργειας της βιομηχανικής κάνναβης νόμος».

Έκανε λόγο επίσης για μια "επαρχιώτικου χαρακτήρα προκατάληψη που υπάρχει στην Κύπρου γύρω από το

θέμα, που αντανακλάται στο νομοσχέδιο".

«Διότι έχει τέτοιες πρόνοιες μέσα που είναι απαγόρευση τελικά που προωθείται και νομοθετείται και όχι αδειοδότηση», είπε.

Ο κ. Περδίκης ανέφερε επίσης ότι υπάρχει υποχρεωτική νομοθεσία στην ΕΕ σχετικά με την καλλιέργεια και την εμπορία της βιομηχανική κάνναβης.

Όπως είπε η Κύπρος προσπαθεί για ακόμα μια φορά, επειδή είναι μια επαρχιακή κωμόπολη της Ευρώπης, να ξεγλιστρήσει φορτωμένη με τις προκαταλήψεις και τα ταμπού της από μια εξέλιξη που αφορά το μέλλον της γεωργίας. Πρόσθεσε ότι σε παλαιότερα χρόνια η κλωστική κάνναβη καλλιεργείτο στην Κύπρο σε πολλές εκτάσεις.

«Δεν είναι δαιμονοποιημένο το προϊόν αυτό. Είναι προϊόν το οποίο προσφέρεται σήμερα, για αυτό και η ΕΕ το επιδοτεί», ανέφερε και εξέφρασε απογοήτευση για το γεγονός ότι ύστερα από δύο χρόνια συζητήσεων «το Υπουργείο Γεωργίας έφερε ένα νομοσχέδιο λαιμητόμος».

Όπως είπε, πρέπει η Βουλή να διορθώσει αυτό το λάθος της Κυβέρνησης και να μετατρέψει το νόμο σε έναν νόμο που αδειοδοτεί την καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης και να το κάνει πριν από τη λήξη της θητείας της.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα