Στην επιτροπή ελέγχου το σκάνδαλο περιουσιών

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Ελέγχου θα εξεταστεί μετά τις γιορτές, το σκάνδαλο των αγοραπωλησιών τ/κ περιουσιών και ανταλλαγών τους με ε/κ.

Υποχρέωση του Υπουργού Εσωτερικών η διενέργεια πειθαρχικής έρευνας λέγει ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Το φλέγον ζήτημα των αγοραπωλησιών και ανταλλαγών τουρκοκυπριακών περιουσιών με ελληνοκυπριακές, όπως αυτό αναδείχθηκε μέσα απο την Έκθεση της Ελεγκτικής Υπηρεσίας για το 2014, θα τεθεί επι τάπητος στην Επτροπή Ελέγχου της Βουλής αμέσως μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

''Πρόκειται

για ένα μεγάλο οικονομικό σκάνδαλο με προεκτάσεις που αγγίζουν την υπόθεση του κυπριακού, θα πρέπει να εξεταστεί οπωσδήποτε και από τη Βουλή των Αντιπροσώπων, έχω ήδη μιλήσει με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής.

Είναι από τα πρώτα θέματα τα οποία θα συζητήσουμε στη Βουλή μετά τις διακοπές'', δήλωσε ο Γιώργος Περδικής.

Ο Γιώργος Περδίκης έδωσε τα εύσημα στον Γενικό Ελεγκτή, απο τον οποίο ενημερώθηκε σήμερα, στο πλαίσιο συνάντησής τους, για τα ευρήματα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας επί του θέματος.

''Νιώθω ότι επιτέλους με την έρευνα του Γενικού Ελεγκτή έλαμψε η αλήθεια, γιατί για τόσα χρόνια που ψάχνω το συγκεκριμένο θέμα που έχει και πολύ έντονες περιβαλλοντικές πτυχές, ένιωθα ότι υπήρχαν κενά στην πληροφόρηση και δεν μπορούσαμε να καταλάβουμε τι ακριβώς έγινε'', πρόσθεσε.

Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης ερωτηθείς για τις πρόσφατες δηλώσεις του Σωκράτη Χάσικου αναφορικά με τη διενέργεια πειθαρχικής έρευνας στο Υπουργείο Εσωτερικών, ήταν σαφής.

''Εαν διατάχθηκε έρευνα είναι αυτό που θεωρούσαμε ότι ήταν υποχρέωση του Υπουργού. Σίγουρα χαιρετίζουμε εαν υπάρχει τέτοια εξέλιξη. Δεν έχουμε ενημέρωση, όμως, εμείς'', δήλωσε ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης.

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων εξέφρασε την αμέριστη στήριξή του στην προσπάθεια του Γενικού Ελεγκτή για διαφάνεια και εξυγίανση του τομέα της διαχείρισης των τουρκοκυπριακών περιουσιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα