ΠΕΟ: Μίνι ΓΕΣΥ για να τσιμεντωθεί η μη εφαρμογή του

«Οι συνεχείς παλινδρομήσεις και οι αλλαγές στο σχεδιασμό που έγιναν τα τελευταία χρόνια δείχνουν την αποτυχία της πολιτικής των κυβερνώντων στον τομέα της Δημόσιας Υγείας», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΕΟ με αφορμή την εξαγγελία για «μίνι ΓεΣΥ».

Η Συντεχνία αναφέρει ότι αυτό που οι κυβερνώντες έχουν καταφέρει με τις συνεχείς αλλαγές, είναι να καλλιεργηθεί μια τεράστια ανασφάλεια στους γιατρούς και στους άλλους επαγγελματίες της υγείας των κρατικών νοσηλευτηρίων με αποτέλεσμα πολλοί από αυτούς να τα εγκαταλείπουν.

Αναφέροντας

ότι το σκεπτικό πάνω στο οποίο συζητήθηκε για να κτιστεί το ΓεΣΥ διαχρονικά ήταν ότι τα κρατικά νοσηλευτήρια θα αποτελούσαν τη ραχοκοκαλιά του γενικότερου συστήματος, η ΠΕΟ υποδεικνύει ότι οι συνεχείς αναβολές και αναθεωρήσεις έχουν καταφέρει να θέσουν το γενικότερο σχεδιασμό υπό αμφισβήτηση και να οδηγήσουν τα δημοσιά νοσηλευτήρια σε περαιτέρω υποβάθμιση.

Η ΠΕΟ προσθέτει ότι η μέχρι σήμερα συμπεριφορά των κυβερνώντων για το ζήτημα του ΓΕΣΥ με τις συνεχείς αλλαγές στις προθέσεις τους δημιουργούν εύλογα ερωτήματα.

«Μήπως στο τέλος της ημέρας ο στόχος και η πολιτική τους είναι η υποβάθμιση του κρατικού τομέα για την υγεία για να καταρρεύσει, για να μπορέσουν πιο εύκολα να προχωρήσουν στην ιδιωτικοποίηση της υγείας; Μήπως το μίνι ΓεΣΥ θέλουν να το εφαρμόσουν για να τσιμεντώσουν τη μη εφαρμογή του;» διερωτάται και αναφέρει ότι σε αυτά τα ερωτήματα οι εργαζόμενοι θα πρέπει να απαιτήσουν απαντήσεις και να διεκδικήσουν από την πολιτεία να διασφαλίσει την παροχή δημόσιας αξιοπρεπούς υγείας προς όλους τους πολίτες.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα