Λιλλήκας:Η Κυβέρνηση να κάνει δεύτερες σκέψεις για μίνι ΓεΣΥ

Χωρίς την πλήρη στελέχωση των κρατικών νοσηλευτηρίων δεν μπορεί να εφαρμοστεί το μίνι ΓεΣΥ που προγραμματίζει η Κυβέρνηση, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας, κάνοντας λόγο για κατάρρευση του δημόσιου συστήματος υγείας στην αναμενόμενη αύξηση των ασθενών.

Με αφορμή και την εξαγγελία των γιατρών των εξωτερικών ιατρείων των κρατικών νοσηλευτηρίων ότι θα θέσουν όριο εξυπηρέτησης ασθενών ανά μέρα, ο κ.Λιλλήκας είπε πως η Κυβέρνηση πρέπει να κάνει δεύτερες σκέψεις στην εφαρμογή ενός μίνι ΓεΣΥ.

Όπως υποστήριξε, "βασική προϋπόθεση

είναι να στελεχωθούν πλήρως τα κρατικά νοσηλευτήρια τα οποία μέρα με τη μέρα αδειάζουν τόσο από γιατρούς όσο και από νοσηλευτές" και τόνισε ότι δεν μπορεί το 20% του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού του τόπου να συνεχίσει να εξυπηρετεί το 80% των Κυπρίων ασθενών.

"Αν εφαρμοστεί το μίνι ΓεΣΥ ενδεχόμενα το ποσοστό αυτό να αυξηθεί στο 90%-95% κι αυτό θα οδηγήσει σε κατάρρευση των κρατικών νοσηλευτηρίων με τραγικές συνέπειες και με κίνδυνο την υγεία των ίδιων των πολιτών", συμπλήρωσε.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα