Πέντε ομάδες για το μαγικό "treble"

Πέντε ομάδες έχουν παραμείνει στην Ευρώπη, που θα μπορούσαν να κάνουν το μαγικό χατ-τρικ του ποδοσφαίρου, το "tremple", την κατάκτηση του Champions League , αλλά και του πρωταθλήματος και Κυπέλλου στη χώρα τους: Μπαρτσελόνα, Γιουβέντους, Μονακό, Μπάγερν και Ντόρτμουντ.

Οι δύο πρώτες θα ξέρουν στις 20 Απριλίου, ποια θα συνεχίσει να υπερασπίζεται αυτό τον στόχο, μιας και όπως είναι γνωστό έχουν κληρωθεί μεταξύ τους στα προημιτελικά του Champions League.

Από τις άλλες που συμμετέχουν στους «8» της κορυφαίας διοργάνωσης, η Ρεάλ Μαδρίτης έχει μείνει εκτός στο Κύπελλο Ισπανίας από τη Θέλτα, η Λέστερ είναι εκτός Κυπέλλου, αλλά και μαθηματικά δεν μπορεί να φτάσει στην κατάκτηση της Premier League, ενώ η Ατλέτικο Μαδρίτης αποκλείστηκε από την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του ισπανικού Κυπέλλου.

Η Ντόρτμουντ είναι στη σχετική λίστα, έχοντας μαθηματικές και όχι ουσιαστικές πιθανότητες, αφού βρίσκεται 15 βαθμούς μακριά από την Μπάγερν και την κορυφή της Bundesliga, επτά αγωνιστικές πριν το τέλος του τουρνουά. Επιπλέον, μεταξύ της Μπάγερν και της Ντόρτμουντ, υπάρχουν άλλες δύο ομάδες, Λειψία και Χοφενχάιμ. Πάντως η Ντόρτμουντ μπορεί να τορπιλίσει την επιδίωξη της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, αφού θα αντιμετωπίσει την Μπάγερν στο "Allianz Arena" για τα ημιτελικά του κυπέλλου Γερμανίας (μονός αγώνας). Η Μπάγερν, η οποία είναι πιο κοντά από τους πέντε διεκδικητές, για την κατάκτηση του εθνικού τίτλου, βρίσκεται δύο αγώνες μακριά και από το Κύπελλο.

Στον ημιτελικό του Κυπέλλου και στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι επίσης η Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ. Το προβάδισμα από τη δεύτερη Παρί Σ.Ζ. είναι 3 βαθμοί, ενώ οι Παριζιάνοι του Εμερι είναι επίσης αντίπαλοι στο κύπελλο. Με λίγα λόγια, είναι δύσκολο για τον καθένα. Η Γιουβέντους εξασφάλισε θέση στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, ενώ έχει πλεονέκτημα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου στη Serie A. Η Μπαρτσελόνα βρίσκεται στο τελικό του ισπανικού Κυπέλλου, με αντίπαλο την Αλαβές, αλλά είναι δύο βαθμούς πίσω από τη Ρεάλ Μαδρίτης στη LaLiga και με ένα παιχνίδι περισσότερο. Το «Treble» σημειώθηκε οκτώ φορές στην ιστορία, αλλά τέσσερις στις τελευταίες οκτώ σεζόν: Μπαρτσελόνα το 2009 και το 2015, Ίντερ 2010 και Μπάγερν το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα