Πέντε ενταξιακά κεφάλαια απασχόλησαν Μέρκελ-Ερντογάν

Για τις εργασίες σχετικά με τα κεφάλαια 15,17,23, 24 αλλά και το 31 συζήτησαν με την Γερμανίδα Καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ, δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν έπειτα από τη συνάντησή τους στην Κωνσταντινούπολη η οποία κράτησε μία ώρα.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ δήλωσε ότι η Γερμανία στηρίζει ότι πρέπει να δοθεί οικονομική βοήθεια στην Τουρκία για το θέμα των προσφύγων.

Σε δηλώσεις τους έπειτα από την συνάντησή τους, ο Τούρκος Πρόεδρος

είπε ότι είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τις εργασίες που γίνονται για τα κεφαλαία στις διαρπαγματεύσεις της Τουρκίας με την ΕΕ.

"Γι αυτό το ζήτημα ζήτησα ιδιαίτερα την στήριξη της Γερμανίας, της Γαλλίας, της Βρετανίας και της Ισπανίας", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.

Ανέφερε ότι με την Γερμανίδα Καγκελάριο συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει μεγαλύτερη συνεργασία μεταξύ Τουρκίας και ΕΕ.

Συμφώνησαν ότι πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση στο θέμα της απελευθέρωσης της βίζας για τους Τούρκους πολίτες, είπε, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ένα χρονοδιάγραμμα το οποίο θα θέσουν οι δύο χώρες μεταξύ τους. Η επόμενη τους συνάντηση των δύο ηγετών θα γίνει στην Αττάλεια κατά την σύνοδο G20.

Ο Τούρκος Πρόεδρος σημείωσε, ωστόσο, ότι ένα από τα σημαντικά θέμα που συζήτησαν είναι αυτό των μεταναστών. Συζήτησαν τον διαμοιρασμό του οικονομικού βάρους και λέχθηκε στην Τουρκία ότι θα λάβει βοήθεια.

"Στη Συρία χρειάζεται μια πολιτική λύση. Συμφωνήσαμε να συζητήσουμε αυτά τα ζητήματα και αργότερα", είπε ο Ταγίπ Ερντογάν ενώ πρόσθεσε ότι τόνισαν ότι πρέπει να κινηθούν από κοινού ενάντια στις τρομοκρατικές οργανώσεις.

Από την πλευρά της η Άνγκελα Μέρκελ είπε ότι θα ενισχυθούν οι σχέσεις των δύο χωρών. "Η Τουρκία δεχόμενη τους πρόσφυγες φορτώθηκε ένα μεγάλο βάρος. Βλέπουμε ότι μέσω Τουρκίας φεύγουν για την Ευρώπη. Υποστηρίζουμε ότι πρέπει να δοθεί βοήθεια στην Τουρκία. Θα στηρίξουμε ως Γερμανία ώστε να υπάρξει επιτάχυνση σε αυτό το θέμα καθορίζοντας χρονοδιάγραμμα. Πιστεύω ότι θα υπάρξει πρόοδος", είπε η Γερμανίδα Καγκελάριος.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα