Πατσαλής: Πλήρωσα τα έξοδα μου για το ταξίδι στην Κίνα

Υπό την ιδιότητα του προσκεκλημένου επίσημου ομιλητή και με πλήρη κάλυψη των εξόδων μεταφοράς, συμμετοχής και φιλοξενίας του συμμετείχε ο Υπουργός Υγείας Φίλιππος Πατσαλής στο World Medicine Summit 2015, στο Μακάου της Κίνας μεταξύ 6 και 9 Ιουλίου, σύμφωνα με απαντητική ανακοίνωσή του σε δημοσιεύματα για το θέμα.

«Το World Medicine Summit αποτελεί μια πάρα πολύ υψηλού επιπέδου διεθνή διοργάνωση στον τομέα της Υγείας και η συμμετοχή

του Καθ. Φίλιππου Πατσαλή στη συνάντηση έγινε κατόπιν πρόσκλησης των διοργανωτών που απεστάλη προς τον ίδιο, υπό την ιδιότητά του ως Υπουργού Υγείας», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι «η πρόσκληση αφορούσε στη συμμετοχή του ως επίσημου ομιλητή (VIP invited speaker), με τους διοργανωτές να προσφέρουν πλήρη κάλυψη όλων των εξόδων μεταφοράς, συμμετοχής και φιλοξενίας του Καθ. Πατσαλή καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του στο Μακάου».

Η ανακοίνωση συνεχίζει αναφέροντας ότι κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ο Υπουργός Υγείας εκφώνησε τέσσερις ομιλίες για τα ακόλουθα θέματα «Ebola and Disease Outbreak: Lessons and Preparedness, Elimination of Μalaria, Achieving Universal Vaccination and Medicine, και DNA-based non-invasive Prenatal Screening for Down Syndrome».

Σημειώνεται ότι ο κ. Πατσαλής «επιλέγη ως ένας εκ των διεθνώς διακεκριμένων ομιλητών, συμπεριλαμβανομένων άλλων επτά (7) κατόχων βραβείων Νόμπελ, τον Πρόεδρο του Nobel Foundation, τον Πρόεδρο της Ακαδημίας Επιστημών του Ισραήλ, τον Executive Editor του Nature Magazine, τον αρχισυντάκτη του Science Magazine, τον Πρόεδρο του Institute of Medicine των ΗΠΑ, τον Πρύτανη της Ιατρικής Σχολής Weil Cornell του Πανεπιστημίου Cornell των ΗΠΑ, τον Αντιπρόεδρο Ιατρικής του Πανεπιστημίου John Hopkins των ΗΠΑ, καθώς και επιστήμονες που κατατάσσονται στις παγκόσμιες λίστες με τους μεγαλύτερους αριθμούς αναφορών σε δημοσιεύσεις, και πολλούς άλλους διακεκριμένους ομιλητές».

«Η συμμετοχή του Δρος Πατσαλή στο World Medicine Summit ως επίσημου προσκεκλημένου και ομιλητή αποτελεί μέγιστη διάκριση και τιμή για τη χώρα μας και τα όποια δημοσιεύματα είδαν το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες κρίνονται ως ανυπόστατα και παραπλανητικά», αναφέρεται.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα