Πατέρας Αιμίλιου: Πολιτικές πλάτες πίσω από την υπόθεση

Πολιτικές πλάτες πιστεύει ότι βρίσκονται πίσω από την υπόθεση του τροχαίου που σημειώθηκε κατά το οποίο σκοτώθηκε ο γιος του, Αιμίλιος Ιωάννου, με ένοχη την Έφη Ηροδότου ο πατέρας του θύματος Πάμπος Ιωάννου.

Όπως είπε, ο ίδιος δεν νιώθει ούτε ηθική ικανοποίηση ούτε δικαίωση ακόμη, αλλά «έντονα τραντάγματα», ένιωσαν ο πατέρας και η μητέρα του αδικοχαμένου Αιμίλιου, μετά την είδηση για τη σύλληψη της επί σειρά ετών καταζητούμενης.

Διαβάστε επίσης: Συναίνεσε η Έφη Ηροδότου για έκδοση της στην Κύπρο

Μιλώντας

στην εκπομπή «Μεσημέρι και κάτι», ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι «ξαναέρχονται στο μυαλό μας όλα εκείνα που έχουμε περάσει τα τελευταία εννιά χρόνια», αν και οι πρώτες πληροφορίες ήταν ακόμα ανεπιβεβαίωτες, γνωστοποιώντας ότι δέχτηκε πλήθος τηλεφωνημάτων για το θέμα.

«Βρεθήκαμε σε έναν δαιδαλώδη χώρο μη πληροφόρησης μέχρι να συνειδητοποιήσουμε τι γινόταν και μέχρι να έχουμε την πρώτη επαφή με την Αστυνομία, για να πάρουμε πιο επίσημη ενημέρωση. Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας με πήρε τηλέφωνο και με ενημέρωσε ότι όντως συνελήφθη η Έφη Ηροδότου, μαζί με τον πατέρα της και τη μητέρα της στην Αθήνα».

Ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι μετά την επιβεβαίωση, ο ίδιος και η γυναίκα του ήταν «πολύ αναστατωμένοι, διότι ένας Γολγοθάς άρχισε τον κατήφορο. Ήρθε η ώρα κάποιοι να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη για όσα έπραξαν. Και είναι πολλοί οι εμπλεκόμενοι στην υπόθεση.

Ερωτηθείς αν εξακολουθεί να εμπιστεύεται τη Δικαιοσύνη, μετά τα όσα συνέβησαν, ο κ. Ιωάννου ανέφερε ότι ελπίζει η Δικαιοσύνη να είναι άμεμπτη αυτή τη φορά και οι εμπλεκόμενοι στις έρευνες που θα γίνουν για παρεμπόδιση της Δικαιοσύνης και παραποίηση καταθέσεων και γεγονότων, «πιστεύω ότι θα είναι αδέκαστοι. Και τονίζω το “αδέκαστοι”».

Αναφορικά με το γιατί δεν μπορούσε να πραγματοποιηθεί η σύλληψη, παρά το γεγονός ότι ήταν περίπου γνωστό το πού κινούταν η καταζητούμενη, ο κ. Ιωάννου ανέφερε πως δεν έφυγε ποτέ από το μυαλό τους ότι η Έφη Ηροδότου βρισκόταν στην Αθήνα.

«Είχαμε δώσει κατά καιρούς μικρές πληροφορίες, η Αστυνομία ήταν συνεργάσιμη, προσπάθησε, αλλά δεν είχαμε αποτέλεσμα μέχρι τώρα. Σύμφωνα με κάποια στοιχεία που διαθέτω, η πληροφορία ήταν πάρα πολύ πρόσφατη. Αυτό σημαίνει ότι κάποιοι κάνουν σωστά τη δουλειά τους. Πιστεύουμε ότι υπήρχαν και πολιτικές πλάτες πίσω από την όλη υπόθεση κι αυτό διότι είμαστε σίγουροι ότι κάποιοι κάλυπταν την υπόθεση. Η σύλληψη των τριών στην Αθήνα δεν είναι δικαιοσύνη, αλλά η αρχή του τέλους», δήλωσε και πρόσθεσε ότι πλέον για τον ίδιο θα είναι πολύ πιο δύσκολη η διαδικασία.

«Ελπίζουμε ότι θα το αντέξουμε, έχουμε τη στήριξη του κόσμου που είναι δίπλα μας και είναι πολύς», τόνισε.

«Μέχρι σήμερα δεν έχουμε λάβει καμία ένδειξη μεταμέλειας. Αντιθέτως, έχουμε πάρει πολλές εκδικητικές ενδείξεις. Αν η κατάσταση ήταν αντίθετη και ο γιος μας ήταν εμπλεκόμενος με αντίθετη φορά, δεν θα συμπεριφερόμασταν με τον τρόπο που συμπεριφέρθηκε η πλευρά της Έφης Ηροδότου, δεν θα ζητούσαμε αποζημίωση για τις φθορές που έπαθε το αυτοκίνητο και τις εκδορές της ίδιας», κατέληξε.

Αγγελίδης: Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές Αρχές

Σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές Αρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες σε σχέση με τη σύλληψη της καταζητούμενης Έφης Ηροδότου και δύο προσώπων του οικογενειακού της περιβάλλοντος βρίσκονται οι κυπριακές Αρχές, είπε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Αντρέας Αγγελίδης, σε σημερινές του δηλώσεις.

Σχετικά με την υπόθεση όσον αφορά την Έφη Ηροδότου, η οποία ήταν καταζητούμενη αναφορικά με θανατηφόρο δυστύχημα που σημειώθηκε στις 27 Δεκεμβρίου 2007, ο κ. Αγγελίδης είπε ότι υπήρχε πληροφορία από την Ιντερπόλ Λευκωσίας ότι το συγκεκριμένο πρόσωπο, καθώς και δύο άλλα πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος, βρίσκονταν στην Αθήνα και πρόσθεσε ότι η πληροφορία αυτή διαβιβάστηκε στις ελληνικές Αρχές.

«Μας είχαν ενημερώσει χθες (οι ελληνικές Αρχές) ότι είχαν εντοπιστεί τόσο η καταζητούμενη όσο και τα δύο πρόσωπα του στενού της οικογενειακού περιβάλλοντος», συμπλήρωσε.

Ο κ. Αγγελίδης είπε ότι οι ελληνικές Αρχές τους είχαν ενημερώσει ότι τα τρία άτομα είχαν προσαχθεί ενώπιον της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.

«Ενημερώθηκε σχετικά ο Εισαγγελέας και αναμένεται σήμερα να παρουσιαστούν ενώπιον του Εφετείου για να προχωρήσει η διαδικασία για παράδοσή τους στην Κύπρο», σημείωσε.

Ανέφερε, παράλληλα, ότι η σύλληψη της Έφης Ηροδότου αφορά υπόθεση πρόκλησης θανατηφόρου δυστυχήματος στις 27 Δεκεμβρίου το 2007.

«Υπήρχε ένα ιστορικό για την όλη υπόθεση. Εκείνο το οποίο μπορώ να πω σε αυτό το στάδιο, είναι η εξέλιξη αυτή. Είμαστε σε ανοικτή γραμμή επικοινωνίας με τις ελληνικές ήρχές για τις οποιεσδήποτε πληροφορίες θα δοθούν και βεβαίως αναμένεται η απάντηση όσον αφορά την παράδοση τους. Με βάση τη διαδικασία που υπάρχει, εάν τα συγκεκριμένα πρόσωπα συγκατατεθούν, σε δέκα μέρες θα πρέπει να μεταφερθούν στην Κύπρο για να προχωρήσει η διαδικασία εδώ στην Κύπρο. Εάν όχι, με βάση και πάλι τις διαδικασίες, θα πρέπει το δικαστήριο εντός 60 ημερών και στην περίπτωση αυτή οι ελληνικές Αρχές να αποφασίσουν για την παράδοση τους στις κυπριακές Αρχές», κατέληξε ο κ. Αγγελίδης.

Keywords
Τυχαία Θέματα