ΠΑΣΥΝΜ: Στόχος η προσπάθεια αξιοποίησης ανθρώπινου δυναμικού

Ερωτήματα ως προς την ύπαρξη στρατηγικού σχεδιασμού για το ανθρώπινο δυναμικό και σχετικής μελέτης για διερεύνηση των δυνητικών αναγκών υγείας του κυπριακού πληθυσμού με παράλληλη ανάπτυξη υπηρεσιών, έθεσε ο πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Νοσηλευτών και Μαίων, Ιωάννης Λεοντίου, μιλώντας στο 22ο Παγκύπριο συνέδριο Νοσηλευτικής και Μαιευτικής.

«Ο στόχος, σε κάθε προσπάθεια αξιοποίησης του ανθρώπινου δυναμικού, θα πρέπει να είναι η τοποθέτηση των σωστών εργαζομένων με τις σωστές δεξιότητες και συμπεριφορές, στο σωστό χώρο, κάνοντας τα σωστά πράγματα στη σωστή στιγμή. Ο

σχεδιασμός της στελέχωσης επιτρέπει την εφαρμογή τεκμηριωμένων στρατηγικών ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού και παρέχει μια βιώσιμη λύση για τη βελτίωση της πρόσβασης στην περίθαλψη και την αποτελεσματική χρήση των ανθρώπινων πόρων» επεσήμανε ο κ. Λεοντίου, σύμφωνα με ανακοίνωση.

Όπως αναφέρεται, πρόσφατη εκδήλωση του Διεθνούς Συμβουλίου Νοσηλευτών (International Council of Nurses) είχε ως σκοπό να αναδείξει τη σημασία που δίνει το ICN στην Παγκόσμια Στρατηγική για τους Ανθρώπινους Πόρους στην Υγεία (Global Strategy on Human Resources in Health) καθώς και συνδρομή των νοσηλευτικών συνδέσμων ανά την υφήλιο στην επιτυχή εφαρμογή της.

Η πρόεδρος του ICN Judith Shamian, δήλωσε ότι για να έχουμε υγιείς πληθυσμούς πρέπει να μας απασχολήσει σοβαρά το θέμα των Αειφόρων Αναπτυξιακών Στόχων του 2016-2030 (Sustainable Development Goals - SDGs) και το ανθρώπινο δυναμικό της υγείας.

Ο εκτελεστικός Διευθυντής της Παγκόσμιας Στρατηγικής για το Ανθρώπινο Δυναμικό στην Υγεία του ΠΟΥ James Campell σημείωσε ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η διακυβερνητική συζήτηση της προαναφερθείσας στρατηγικής με στόχο την υιοθέτηση της τον ερχόμενο Μάιο κατά την διάρκεια της Γενικής Συνέλευσης του ΠΟΥ.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα