ΠΑΣΥΚΙ : Φθίνουσα η πορεία των δημοσίων νοσηλευτηρίων

Η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. εκφράζει την ιδιαίτερη λύπη της και τον προβληματισμό της για το τραγικό συμβάν που έλαβε χώρα πρόσφατα στο Γ. Ν. Πάφου με αποτέλεσμα το θάνατο ενός εκ των δυο διδύμων νεογνών.

Εκφράζει επίσης αμέριστη συμπάθεια και συμπαράσταση προς την οικογένεια του άτυχου νεογνού.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. αναφέρει ότι από μήνες έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου αναφορικά με την φθίνουσα πορεία, στην οποία έχουν τεθεί τα Δημόσια Νοσηλευτήρια λόγω των οικονομικών περικοπών, της μη εφαρμογής της συμφωνηθείσας Δομής και της παγοποίησης των προσλήψεων και κατά συνέπεια

την υποβάθμιση των προσφερόμενων από αυτών Υπηρεσιών Ιατροφαρμακευτικής Περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας.

“Η συνειδητοποίηση αυτής της δυσμενούς κατάληξης και των σοβαρότατων συνεπειών στη δημόσια υγεία, που με μαθηματική ακρίβεια δύναται να οδηγήσει στην κατάρρευση των δημοσίων νοσοκομείων, μας προβληματίζει αφάνταστα” προσθέτει.

Ως εκ τούτου, σημειώνεται, η ΠΑ.ΣΥ.Κ.Ι. διαβεβαιώνει ότι θα καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια και στήριξη, σε συνεργασία με την Αρμόδια Αρχή, ήτοι το Υπουργείο Υγείας, στην ανάπτυξη άμεσων και κατάλληλων μηχανισμών διασφάλισης ποιότητας, στην παροχή βέλτιστων υπηρεσιών ιατροφαρμακευτικής φροντίδας, σε όλους ανεξάρτητα τους συμπολίτες μας, καθώς επίσης και μηχανισμούς αποφυγής και πρόληψης παρόμοιων τραγικών συμβάντων.

Οι έρευνες εξακρίβωσης των αιτίων που οδήγησαν στο ατυχές συμβάν είναι σε εξέλιξη, καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα