ΠΑΣΥΔΥ: Αύξηση μισθών φαρμακοποιών&τεχνικών φαρμακείων

Τη μισθολογική αναβάθμιση φαρμακοποιών και τεχνικών φαρμακείου διεκδικεί η κλαδική της ΠΑΣΥΔΥ

Τη μισθολογική αναβάθμιση των φαρμακοποιών και των τεχνικών φαρμακείου, η οποία αποτελεί πάγιο και διαχρονικό αίτημα του, αποφάσισε να διεκδικήσει ο Κλάδος Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών (Κ.Υ.Φ.Υ.) της ΠΑΣΥΔΥ στην Ετήσια Γενική του Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 20 Μαρτίου 2017.

Ανακοίνωση του Κλάδου αναφέρει ότι “οι όποιες ενέργειες για επίτευξη του αιτήματος αυτού αδράνησαν μεσούσης της οικονομικής κρίσης, και κατανόησης εκ μέρους της συνδικαλιστικής πλευράς

ότι η όποια παραχώρηση μισθολογικών αναβαθμίσεων δεν ήταν εφικτή τη δεδομένη περίοδο”.

Προσθέτει ότι “η Γενική Συνέλευση του Κλάδου εξουσιοδότησε το Διοικητικό Συμβούλιο του Κ.Υ.Φ.Υ. όπως προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για επαναδιεκδίκηση της αναβάθμισης των κλιμάκων εισδοχής για τους φαρμακοποιούς (σε Α9-12) και τους τεχνικούς φαρμακείου (σε Α2-5-7)”.

Οι ενέργειες αυτές πραγματοποιούνται “σστα πλαίσια της επικείμενης μεταρρύθμισης του τομέα της υγείας και λαμβάνοντας υπόψη τις τρέχουσες εξελίξεις και σχετικές συμφωνίες που έχουν συναφθεί μεταξύ της κυβέρνησης και άλλων επαγγελματιών υγείας”.

Επισημαίνεται πως η αναβάθμιση αυτή αποτελεί απλά διόρθωση της στρέβλωσης που ανέκαθεν υπήρχε, αφού ανάλογοι επιστημονικοί κλάδοι όπως για παράδειγμα οι γεωπόνοι και οι απόφοιτοι πολυτεχνικών σχολών, εισέρχονται στη Δημόσια Υπηρεσία με κλίμακα Α9-12, κάτι το οποίο δεν ισχύει για τους φαρμακοποιούς, οι οποίοι εισέρχονται στην κλίμακα Α8-10-11.

Επιπρόσθετα, οι τεχνικοί φαρμακείου, κλάδος ο οποίος περιλαμβάνεται πλέον στο πρόγραμμα σπουδών αρκετών κολεγίων, ως φοίτηση διετούς ή τριετούς διάρκειας, βρίσκονται στην κλίμακα Α1-2-5, σε αντίθεση με τεχνικούς που υπηρετούν σε άλλες υπηρεσίες του δημοσίου με αντίστοιχα προσόντα, καταλήγει το Διοικητικό Συμβούλιο Κλάδου Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Υπηρεσιών της ΠΑΣΥΔΥ.

Keywords
Τυχαία Θέματα