Το ΕΚΖ για διώξεις κατοίκων που κινητοποιήθηκαν για τα σκουπίδια

15:02 21/3/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Την διαδικασία διώξεων προς τους κατοίκους της Αγριλιάς Μουζακίου που τις προηγούμενες ημέρες προχώρησαν σε ολιγόωρο αποκλεισμό τμήματος του κεντρικού δρόμου του Λαγανά, διαμαρτυρόμενοι για το πρόβλημα των αμάζευτων, τους τελευταίους μήνες, απορριμμάτων τόσο στην περιοχή τους, όσο και σε ολόκληρη το νησί, καταγγέλλει το ΕΚΖ (εργατικό κέντρο Ζακύνθου).

Το ΕΚΖ καταγγέλλει «την απαράδεκτη»-όπως τη χαρακτηρίζει-αυτή δίωξη, από την τοπική εισαγγελία και καλεί τώρα τον αρμόδιο

υπουργό Δικαιοσύνης (σ.σ. και βουλευτή του νομού), «να σταματήσει άμεσα την όλη διαδικασία τρομοκράτησης σε βάρος των κατοίκων.

Όπως τονίζει το τοπικό συνδικαλιστικό όργανο, «την ώρα που οι αρχές σιωπούν επί 5 μήνες που τα σκουπίδια είναι πεταμένα στους δρόμους, με μεγάλο κίνδυνο για την υγεία των κατοίκων του νησιού, την ίδια στιγμή μια συμβολική ενέργεια των κατοίκων της Αγριλιάς, για λίγες ώρες, κινεί τις εισαγγελικές αρχές να ξεκινήσουν την διαδικασία διώξεων σε βάρος των κατοίκων, προφανώς για παραδειγματισμό».

Προσθέτει, δε, πως «η επιτυχία της μεγάλης γενικής απεργίας που πραγματοποιήθηκε στη Ζάκυνθο στις 15 Μαρτίου, για το θέμα των σκουπιδιών (σ.σ. και των κλειστών χειρουργείων του τοπικού νοσοκομείου), όπως, φαίνεται, τάραξε πολλούς».

Τέλος, το δ.σ. του ΕΚΖ, αναφέρει, ότι τόσο το δ.σ. του συνδικαλιστικού οργάνου του νησιού, όσο και τα σωματεία-μέλη του, θα σταθούν στο πλευρό των κατοίκων της Αγριλιάς μέχρι την οριστική τους δικαίωση.

Keywords
Τυχαία Θέματα