ΠαΣΣΠ: Στο ΓεΣΥ πλέον δεν χωρούν καθυστερήσεις

Δεν χωρεί πλέον καμία περαιτέρω καθυστέρηση και παλινδρόμηση στο θέμα της εφαρμογής του ΓεΣΥ, αναφέρει σε ανακοίνωση η Παγκύπρια Συμμαχία Σπάνιων Παθήσεων ΠαΣΣΠ, με αφορμή τις συζητήσεις των τελευταίων ημερών για νέες μελέτες και προτάσεις.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι μελέτες έγιναν εδώ και πολλά χρόνια και έχουν ψηφιστεί νομοσχέδια εδώ και 16 χρόνια και ότι στόχος είναι να δημιουργηθεί ένα απλό σύστημα υγείας που να βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής αλληλεγγύης και που να εξυπηρετεί τον κάθε Κύπριο πολίτη ισότιμα και χωρίς διακρίσεις και ιδιαιτέρα

τις ευάλωτες ομάδες.

"Σήμερα, για πρώτη φορά, μέσα από τις προσπάθειες του Υπουργού Υγείας κάτω από τις οδηγίες του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη συναίνεση όλων των πολιτικών αρχηγών, έχει μπει επιτέλους φως σε μια σήραγγα βαθιού σκοταδιού, αφού για χρόνια δεν γινόταν καμία σοβαρή και συγκροτημένη προσπάθεια σε ό,τι αφορά τη μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας", αναφέρεται.

Η ΠαΣΣΠ αναφέρει πως "δεν έχουμε αντιληφθεί την αναγκαιότητα να θέσουμε την υγεία υπεράνω όλων των άλλων προτεραιοτήτων, υπεράνω των κομματικών και πολιτικών σκοπιμοτήτων και των οικονομικών συμφερόντων" και καλεί όλους τους πάσχοντες να συστρατευθούν με τις προσπάθειες των οργανώσεων ασθενών και πασχόντων "που έχουν εγκύψει στη μεταρρύθμιση του τομέα της υγείας και εργάζονται νυχθημερόν στηρίζοντας τις προσπάθειες του Υπουργείου Υγείας".

"Καλούμε τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας και όλους τους πολιτικούς αρχηγούς να προχωρήσουν στην υλοποίηση των συμφωνηθέντων και των δεσμεύσεων τους, να ενισχυθεί το κονδύλι της υγείας άμεσα και αμέσως. Ό,τι ενέργεια και μελέτη κριθεί απαραίτητη, να προχωρήσει παράλληλα χωρίς να αποτελέσει μοχλό καθυστέρησης. Οι ασθενείς σήμερα είναι αποφασισμένοι να συνεργαστούν, να δράσουν αλλά και να αντιδράσουν. Ο οδοχάρτης και τα χρονοδιαγράμματα που είχαν δημόσια ανακοινωθεί και χαραχτεί τον Ιούλιο του 2016, αναμένεται από τους ασθενείς να τηρηθούν με ευλάβεια και σεβασμό", καταλήγει η ανακοίνωση.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα