Αν είναι να γίνει, ας γίνει σωστά

ΟΜΟΝΟΙΑ
Η Ομόνοια πάει για αναδόμηση και μπορεί να το κάνει καλύτερα χωρίς χρονική πίεση

Η σεζόν τελείωσε ουσιαστικά και ήταν καταστροφική. Δεν είναι κριτήριο η αποτυχία εξασφάλισης ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Δεν είναι κατόρθωμα να βγεις 4ος. Σίγουρα υπάρχει οικονομικό κόστος, αλλά από καθαρά αγωνιστικής πλευράς είναι μόνο το... κερασάκι στην... ξινή τούρτα.

Δεν είναι της ώρας να λεχθούν οι αιτίες, έχουν λεχθεί πολλάκις στη διάρκεια της χρονιάς. Υπάρχουν όμως και... θετικά μέσα από αυτή την εικόνα. Η έξοδος στην Ευρώπη θα έφερνε παρόμοιες καταστάσεις με τα προηγούμενα χρόνια.

Έναρξη προετοιμασίας σχεδόν αμέσως, ανάγκη για άμεσες μετεγγραφές και μάλιστα μπόλικες, αφού μεγάλος κορμός δεν υπήρχε. Και όταν τρέχεις εύκολα κάνεις και λανθασμένες επιλογές.

Μάλιστα, σε κάποιες περιπτώσεις η ευρωπαϊκή έξοδος δημιουργούσε και κάποια ευφορία, που οδηγούσε μάλλον όλους να μην μπούνε πιο βαθιά στα προβλήματα του ρόστερ. Πέρυσι έγινε προσπάθεια αναδόμησης και ήρθαν στα πιο πάνω να προστεθούν οι λανθασμένες εκτιμήσεις του Νταμπίζα για το ρόστερ.

Άλλο σκηνικό
Η προετοιμασία θα γίνει πιο ομαλά και αυτό έχει τεράστια σημασία στη φρεσκάδα. Ο Πάμπος Χριστοδούλου έχει όλο τον χρόνο να κάνει προγραμματισμό. Μπορεί μάλιστα να προσθέσει ταξίδια στην ατζέντα του για να δει και άλλους ποδοσφαιριστές (θέλει πάντα να έχει ιδίαν άποψη για τον καθένα). Δεν έχει πλέον πίεση να πάρει αποφάσεις και μπορεί να αφήσει κατά μέρος την πιθανότητα να κρατήσει 2-3 παίκτες παραπάνω λόγω Γιουρόπα Λιγκ.

Η τραγική χρονιά έστειλε το ξεκάθαρο μήνυμα ότι επιβάλλονται σαρωτικές αλλαγές. Ότι πρέπει να μπει ποιότητα και ότι οι μεσοβέζικες λύσεις απαγορεύονται. Άρα διψήφιο αριθμό προσθέσεων και σίγουρα μία 11άδα που ελάχιστα θα θυμίζει τη φετινή. Θα υπάρχει χρόνος να δέσει μία νέα ουσιαστικά ομάδα. Τα γερά φιλικά μπορούν να υποκαταστήσουν την έλλειψη καλοκαιρινής δράσης.

Φυσικά στο όλο σκηνικό μπαίνει το σφίξιμο που θα φέρει η απουσία από την Ευρώπη. Όμως εδώ και για δύο μήνες αυτό ήταν το πιθανότερο σενάριο και άρα προπονητής και Διοίκηση ήταν προετοιμασμένοι.

Με δύο λόγια, η Ομόνοια αρχίζει μία σχεδόν εκ βάθρων αλλαγή. Και εφόσον θα το κάνει, ας το κάνει σωστά. Χωρίς χρονική πίεση και με καθαρό μυαλό. Η ερχόμενη χρονιά είναι κομβική. Η απαίτηση για μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα κάνει αισθητή την παρουσία της και θα δείχνει τα δόντια της, είναι δεδομένη.

Κανένας δεν περιμένει θαύματα, αλλά θέλει να βλέπει... Ομόνοια. Το κυριότερο είναι να συνδυάσει τη θεαματική άνοδο με τη δημιουργία υγιούς κορμού. Άλλωστε η ολική επιστροφή δεν είναι πρότζεκτ ενός μόνο έτους.

Λίαν συντόμως αναμένεται να αρχίσουν και οι αποχωρήσεις. Δεδομένο είναι ότι θα παραμείνουν λίγοι από τους ξένους. Πιθανόν να υπάρξει και αποχώρηση Κύπριου ποδοσφαιριστή.

Keywords
Τυχαία Θέματα