Παρεμβάσεις & παιχνίδια για την επεξεργασία ζωικών αποβλήτων

Σε «σίριαλ» εξελίσσεται η κατάσταση με τη διαχείριση των ζωικών αποβλήτων στην Κύπρο, με τις Κτηνιατρικές Υπηρεσίες να κάνουν κατάσχεση της εγγυητικής επιστολής που είχε κατατεθεί στην τράπεζα για λογαριασμό της Cypra Bioenergy Ltd.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, η κατάσχεση έγινε συνεπεία του γεγονότος ότι η εταιρία δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τις κατάλληλες άδειες για

τη λειτουργεία των εγκαταστάσεών της στην Αραδίππου.

Ωστόσο, η εξέλιξη της ιστορίας και η πορεία της επιταγής παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, καθώς, όπως φαίνεται, υπήρξαν παρεμβάσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες του SigmaLive, λειτουργοί των Κτηνιατρικών Υπηρεσιών, μετά την κατάσχεση της εγγυητικής επιστολής και καθώς βρίσκονταν στη διαδικασία της εξαργύρωσης της σχετικής επιταγής εντός του καταστήματος της τράπεζας, δέχτηκαν τηλεφώνημα από την εταιρία, η οποία ισχυρίστηκε ότι έχει εξασφαλίσει διάταγμα από το δικαστήριο για την επιστροφή της εγγυητικής στην κυριότητά της.

Ταυτόχρονα, σύμφωνα με καταγγελίες, λειτουργοί του Υπουργείου δέχτηκαν και «άλλες» παρεμβάσεις, σε μια προσπάθεια να κερδηθεί χρόνος, ενώ όπως αναφέρουν πηγές που βρίσκονται πολύ κοντά στις εν λόγω διαδικασίες, απώτερος σκοπός ήταν η επιστροφή της εγγυητικής στην Cypra.

Οι ίδιες πηγές, αναφέρουν ότι η επιταγή αυτή τη στιγμή βρίσκεται «μπλοκαρισμένη» στο λογιστήριο του Υπουργείου Γεωργίας, χωρίς μεν να έχει επιστραφεί, αλλά και χωρίς να έχει προχωρήσει η διαδικασία εξαργύρωσής της.

Μιλώντας στο SigmaLive, ο Υπουργός Γεωργίας Νίκος Κουγιάλης παραδέχτηκε ότι το Υπουργείο έχει στην κατοχή του την εγγυητική, υπογραμμίζοντας ότι έχει ζητηθεί γραπτώς η γνωμοδότηση του Γενικού Εισαγγελέα για το κατά πόσο θα πρέπει να επιστρέψει την εγγυητική.

Η συγκεκριμένη εταιρία έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν την κοινή γνώμη, αλλά και τη δικαιοσύνη, καθώς έχει καταδικαστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας σε σχέση με παράνομα υποστατικά επεξεργασίας ζωικών υποπροϊόντων κοντά στο χωριό Κάτω Μονή, για ανοχή ανέγερσης εγκαταστάσεων χωρίς τη σχετική άδεια, καθώς και για κατοχή ή χρήση υποστατικών χωρίς πιστοποιητικό έγκρισης.

Υπενθυμίζεται ότι η Cypra διεκδικεί την ανάθεση σύμβασης για τη συλλογή και επεξεργασία ζωικών αποβλήτων από όλη την Κύπρο σε εγκαταστάσεις που έχει δημιουργήσει στην περιοχή της Αραδίππου, χωρίς επίσης να εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες, με την τοπική κοινωνία να έχει ξεσηκωθεί, αλλά και με τον υγειονομικό κίνδυνο να είναι υπαρκτός.

Keywords
Τυχαία Θέματα