Παράθυρο προς τη Μ. Βρετανία για δώδεκα ταλεντάκια

Άλλο ένα παράθυρο προς τη Μεγάλη Βρετανία ανοίχθηκε μέσω του προγράμματος ανάπτυξης και προώθησης ταλέντων των Cyprus Elite Players, το οποίο διανύει τον τέταρτο χρόνο ζωής του. Μέσα από την οργανωμένη μετάβαση είκοσι ταλαντούχων Κύπριων ποδοσφαιριστών 9-12 χρόνων, τα φιλικά και τις προπονήσεις στο Λονδίνο τον Οκτώβριο, δώδεκα παιδιά έχουν προσκληθεί για περαιτέρω δοκιμές στις αρχές του 2016.

Τις επιλογές έκανε ο αρχισκάουτερ Κόλιν Γκάρντινες,

επίσημος συνεργάτης της SoccerWοrldCyprus που «τρέχει» το πρόγραμμα των Cyprus Elite Players. Όσα παιδιά περάσουν και τα νέα τεστ, που θα έχουν διάρκεια μια έως τρεις εβδομάδες, θα ενταχθούν στο Development Monitoring Program των ομάδων, μέχρι τη στιγμή που θα είναι σε θέση εγκατασταθούν μόνιμα στη Μεγάλη Βρετανία. Μέσω του προγράμματος θα παρακολουθούνται και θα αξιολογούνται δύο – τρεις φορές το χρόνο.

Το φιλτράρισμα
Η 20μελης αποστολή των Cyprus Elite Players που μετέβη στο Λονδίνο τον Οκτώβριο προέκυψε μέσα από το Cyprus Elite Players Camp το οποίο έγινε τον περασμένο Ιουνίου, με τη συμμετοχή παιδιών που κατά κύριο λόγο είχαν επιλεγεί στη διάρκεια του διεθνούς Τουρνουά Αγίας Νάπας. Οι είκοσι παίκτες χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, μια για γεννηθέντες τα έτη 2003-2004 και άλλη μια για 2005-2006.

Στο Λονδίνο, έκαναν προπονήσεις υπό το βλέμμα σκάουτερ, αλλά και αγώνες κόντρα σε διαφορετικής δυναμικότητας ομάδες, καθώς οι σκάουτερ ήθελαν να τους αξιολογήσουν σε διάφορες αγωνιστικές και καιρικές συνθήκες. Πέραν από την τεχνική, αξιολογήθηκε η αγωνιστική νοοτροπία, η μαχητικότητα, η συγκέντρωση, η ομαδικότητα αλλά και η ευκολία προσαρμογής, πριν παρθούν οι αποφάσεις για την επιλογή.

Απτά αποτελέσματα
Οι Cyprus Elite Players δημιουργήθηκαν το 2012 προκειμένου να δώσουν σε νεαρούς Κύπριους ποδοσφαιριστές την ευκαιρία να αναπτύξουν το ταλέντο τους μέσα από υψηλού επιπέδου προπονήσεις και εμπειρίες σε Κύπρο και εξωτερικό, αλλά και να ανοίξουν στους καλύτερους από αυτούς ένα παράθυρο προς την Ευρώπη.
Το πρόγραμμα των Cyprus Elite Players «τρέχει» παράλληλα με τις υποχρεώσεις των ποδοσφαιριστών με τις ομάδες τους, χωρίς να τις επηρεάζει. Μέσα από τους Cyprus Elite Players ήδη δύο ποδοσφαιριστές έχουν εγκατασταθεί μόνιμα στην Αγγλία ενώ άλλοι εντάχθηκαν στο παρακολούθησης ταλέντων, επαγγελματικών ομάδων της Αγγλίας, όπως η Τότεναμ, η Ρέντινγκ και η Κρίσταλ Πάλας.

Οι προπονήσεις των Cyprus Elite Players θα συνεχιστούν επί κυπριακού εδάφους σε μηνιαία βάση.

Keywords
Τυχαία Θέματα