Με πληροφορίες της MIT εντοπίστηκε ο Τζιχάντι Τζον

Η ΜΙΤ έδωσε τις πληροφορίες για τον δήμιο Τζον, γνωστό ως Τζιχάντι Τζον, και οι ΗΠΑ χτύπησαν από αέρος στη Ράκκα, σκοτώνοντας τον, αποκαλύπτει σημερινό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Χουριέτ με τον τίτλο "Έτσι σκοτώθηκε ο Τζιχάντι Τζον".

Στο ίδιο δημοσίευμα αναφέρεται ότι η ΜΙΤ εντόπισε στην Τουρκία τον βοηθό του Τζιχάντι Τζον, τον Αϊνέ Λεσίλ τζούνιορ Ντέιβις

και τον συνέλαβε πριν προλάβει να πάει στην Ευρώπη και να δώσει οδηγίες για επιθέσεις ταυτόχρονα στην Ευρώπη και στην Τουρκία.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Χουριέτ, μια Βρετανή γυναίκα κούριερ πέρασε στις 4 Νοεμβρίου από την Τουρκία στη Ράκκα και έκανε επαφές.

Η ΜΙΤ παρακολουθούσε τη Βρετανή γυναίκα και ενημέρωσε βρετανικές Αρχές ότι ήταν σύνδεσμος του Τζιχάντι Τζον. Παρακολουθώντας την γυναίκα η ΜΙΤ εντόπισε και τον βοηθό του Τζιχάντι Τζον, τον ο Αϊνέ Λέσλι τζούνιορ Ντέιβις με τον κωδικό Ενβέρ Ελ Εβλάκι.

Στη συνέχεια ο Ντέιβις έφυγε από τη Ράκκα στις 7 Νοεμβρίου και πέρασε στο Κιλίς της Τουρκίας και από εκεί στο Γκαζιάντεπ επίσης στην Τουρκία όπου και διέμεινε για ένα βράδυ. Στις 9 Νοεμβρίου πήγε με λεωφορείο Κωνσταντινούπολη, έφτασε στις 10 Νοεμβρίου. Όταν διαπιστώθηκε από την ΜΙΤ ότι θα έφευγε για Ευρώπη τότε έγινε έφοδος στη γιάφκα όπου διέμενε στην Κωνσταντινούπολη. Συνελήφθη μαζί με άλλα 4 άτομα. Η ΜΙΤ έκανε ταυτόχρονα έφοδο και στο σπίτι στο Γκαζιάντεπ που έμεινε συλλαμβάνοντας 11 άτομα, εκ των οποίων 7 ξένοι. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Ντέιβις θα μετέφερε οδηγίες για επιθέσεις στην Ευρώπη και θα έκαναν ταυτόχρονες επιθέσεις σε Ευρώπη και Τουρκία. Η σύλληψή του έγινε την ίδια μέρα που έγιναν και οι επιθέσεις στο Παρίσι.

Ο Ντέιβις στη φυλακή δεν μίλησε ωστόσο από το κινητό του τηλέφωνο βρήκαν όλους τους συνδέσμους του. Είναι βρετανικής καταγωγής και είχε πάει στη Συρία το 2013.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα