Παράθυρο ελπίδας για εντοπισμό δολοφόνων του Θανάση- «Κλειδί» το DNA στα ρούχα

Ελπίδα ότι θα βρεθούν τα πρόσωπα που δολοφόνησαν τον 26χρονο εθνοφρουρό Θανάση Νικολάου το 2005, μέσω γενετικού υλικού από άτομα που υπηρετούσαν στην ίδια μονάδα με τον Θανάση, δίνει το πόρισμα των ποινικών ανακριτών, 17 χρόνια μετά το στυγερό έγκλημα.

Σύμφωνα με τον Σάββα Μάτσα, βρέθηκε γενετικό υλικό στα ρούχα του θύματος μετά από εξετάσεις DNA. Αυτό το μαρτυρικό υλικό θα μπορούσαν από την αρχή να το συγκρίνουν με το DNA όλων όσων υπηρετούσαν στην μονάδα.

Αυτό το πράγμα μπορεί να γίνει και τώρα. Βρέθηκε γενετικό υλικό τριών προσώπων.

Ζήτημα εγείρεται και με τον ιατροδικαστή που είχε εξετάσει στα αρχικά της στάδια την υπόθεση. «Ετοιμάσαμε 40 ερωτήσεις κι όταν ήρθε να τον ανακρίνουμε η απάντηση ήταν «δεν έχω να πω τίποτε», σημείωσε ο κ. Μάτσας.

Διαβάστε επίσης: Μάτσας: Υπάρχουν υποψίες για τους δράστες της δολοφονίας του Θανάση

Την άποψη ότι το πόρισμα πρέπει να δοθεί και στην οικογένεια του Θανάση εκφράζει ο Σάββας Μάτσας. «Η προσωπική μου άποψη επιβάλλεται να δοθεί διότι και στην απόφαση του ΕΔΑΔ στην προσφυγή της οικογένειας αναφέρεται ότι σε μια ποινική υπόθεση η οικογένεια έχει νόμιμο συμφέρον για τις μετέπειτα ενέργειές της να επιτρέπεται η προσβασιμότητα σε οποιοδήποτε πόρισμα».

Την ανάγκη το πόρισμα να εξεταστεί από λειτουργούς της Εισαγγελίας που δεν αναμείχθηκαν στο παρελθόν με την υπόθεση, για να είναι πιο αμερόληπτη η εξέταση, τονίζει ακόμη ο Σάββας Μάτσας.

Δείτε το βίντεο:

Keywords
Τυχαία Θέματα