Παραιτήθηκε ο Αδάμου

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ Δ.
Παρελθόν αποτελεί από την Αναγέννηση Δερύνειας ο Αδάμος Αδάμου. Ο Κύπριος τεχνικός υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία δεν έχει να κάνει με αγωνιστικό θέμα ή λόγω της τελευταίας ήττας στο πρωτάθλημα, αλλά με προσωπικούς λόγους. Έπειτα από αυτήν την εξέλιξη, η νεοφώτιστη ομάδα είναι στο ψάξιμο για το νέο της τεχνικό.

Τρεις στον Β' γύρο
Κύπελλο Κόκα-Κόλα
Η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ στη χθεσινή της συνεδρία αποφάσισε τον τρόπο διεξαγωγής του Α’ γύρου του Κυπέλλου Coca - Cola, η κλήρωση

του οποίου θα γίνει σήμερα Τετάρτη, στις 11:00 το πρωί, στο Συνεδριακό Κέντρο του ΓΣΠ.

Στο Κύπελλο Coca - Cola δήλωσαν συμμετοχή οι 14 ομάδες Α’ Κατηγορίας και 11 ομάδες Β’ Κατηγορίας. Πρόκειται για τις Αλκή Ορόκλινης, Αγία Νάπα, ΑΣΙΛ Λύσης, ΕΝΠ, Εθνικό Άσσιας, Οθέλλο Αθηένου, Ομόνοια Αραδίππου, Ολυμπιακό Λευκωσίας, ΠΑΕΕΚ Κερύνειας, Πάφο F.C. και Ακρίτα Χλώρακας.

Απόλλων και Ομόνοια που αγωνίστηκαν στον τελικό του Κυπέλλου τον περασμένο Μάιο καθώς και ο ΑΠΟΕΛ ως η ομάδα Fair Play Α’ Κατηγορίας 2015 - 2016 θα προκριθούν χωρίς αγώνα στον Β’ γύρο και έτσι στον Α’ γύρο θα συμμετάσχουν 22 ομάδες.

Οι αγώνες σε αυτήν τη φάση είναι μονοί και οι ομάδες της Α’ Κατηγορίας θα κληρωθούν εναντίον των ομάδων Β’ Κατηγορίας.
Οι έδρες των ομάδων Β’ Κατηγορίας στο Κύπελλο:
Αλκή Ορόκλινης: Dimco Αμμόχωστος Επιστροφή
Αγία Νάπα: Στάδιο Εθνικού Άχνας
ΑΣΙΛ Λύσης: ΓΣΖ
ΕΝΠ: «Τάσος Μάρκου»
Εθνικός Άσσιας: «Μακάρειο»
Οθέλλος Αθηένου: Στάδιο Εθνικού Άχνας
Ομόνοια Αραδίππου: Dimco Αμμόχωστος Επιστροφή
Ολυμπιακός: «Μακάρειο»
ΠΑΕΕΚ Κερύνειας: «Μακάρειο»
Πάφος F.C.: «Παφιακό»
Ακρίτας Χλώρακας: «Παφιακό»

Επιστροφή σε... είδος
ΚΟΠ
Επίσης, στη χθεσινή της Συνεδρία η Εκτελεστική Επιτροπή της ΚΟΠ αποφάσισε όπως επιστρέψει στα Σωματεία της εξ ολοκλήρου το πλεόνασμα που προκύπτει από την προηγούμενη λογιστική χρονιά και το οποίο ανέρχεται στο ποσό του 1,5 εκατομμυρίου ευρώ.

Όπως αποφασίστηκε, το ποσό δεν θα επιστραφεί στα Σωματεία σε μετρητά, αλλά σε... είδος.
Συγκεκριμένα, η ΚΟΠ θα καλύψει τα έξοδα διαιτησίας όλων των Πρωταθλημάτων, ενώ αποφασίστηκε να επιχορηγηθούν οι μετακινήσεις σε διαφορετική επαρχία των ομάδων των Ακαδημιών των Σωματείων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα Παίδων και Νέων της ΚΟΠ, με συγκεκριμένο ποσό ανά εκτός έδρας αγώνα σε άλλη επαρχία.

Επιπρόσθετα, θα δοθεί χορηγία στα Προσφυγικά Σωματεία, ενώ θα ενισχυθούν οικονομικά τα Πρωταθλήματα Futsal και Γυναικών.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική απόφαση της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου, η οποία ενισχύει εμπράκτως τα Σωματεία της με τρόπο με τον οποίο θα επωφεληθούν όλα εξίσου.

Η Ομοσπονδία δίνει ιδιαίτερη σημασία στην ανάπτυξη των Πρωταθλημάτων Νέων και Παίδων και προς αυτήν την κατεύθυνση αποσκοπεί η απόφαση για επιχορήγηση των μετακινήσεων των ομάδων που συμμετέχουν στα Πρωταθλήματα αυτά.
Οι διαθέσιμες ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων της πρώτης φάσης είναι στις 26 Οκτωβρίου και στις 2, 23 και 30 Νοεμβρίου 2016.

Keywords
Τυχαία Θέματα