Παραιτήθηκε απο τη θέση του Πρέσβη Καλής θελήσεως ο Λιβανέλι

Παραιτήθηκε, από την θέση του Πρέσβη Καλής Θελήσεως της UNESCO, ο Τούρκος τραγουδιστής, Zülfü Livaneli, κατηγορώντας την οργάνωση για "υποκρισία".

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Livaneli υπέβαλε την παραίτησή επιστολή του, προς την Γενικό Διευθυντή της UNESCO, Ιρίνα Μπόκοβα. Στην επιστολή του, ο Livaneli δήλωσε ότι η UNESCO, είναι ένας διακυβερνητικός οργανισμός και χρηματοδοτείται από τα Κράτη, τα

οποία φαίνεται να στέκονται εμπόδιο, για να επικρίνουν τις Κυβερνητικές πολιτικές. Ωστόο, στην επιστολή, αναφέρει πως η στάση της Unesco, ήταν δυσανάλογη σε σχέση με τις βασικές αρχές της οργάνωσης.

Υπενθυμίζεται, πως ο Livaneli, είχε επικρίνει την Παγκόσμια Ανθρωπιστική Σύνοδο Κορυφής, που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα από τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ) στην Τουρκία και αρνήθηκε να λάβει μέρος στην εκδήλωση.

Η ιστορική συνοικία της Τουρκίας Sur ,στο Ντιγιαρμπακίρ, η οποία είναι κυρίως Κουρδική περιοχή, λεηλατήθηκε κατά τις πρόσφατες συγκρούσεις μεταξύ του τουρκικού στρατού και της τρομοκρατικής οργάνωσης Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (ΡΚΚ).

Πηγή: turkishminute

Keywords
Τυχαία Θέματα