Παραιτήσεις από Επιστημονική Επιτροπή εξετάσεων διορισίμων

Δε λέει να κοπάσει ο θόρυβος που έχει προκύψει μετά τη δημοσιοποίηση των θεμάτων για τις εξετάσεις που αφορούν στις λίστες διορισίμων από το Υπουργείο Παιδείας.

Αυτή τη φορά, στα όσα ήδη έχουν γίνει γνωστά τις προηγούμενες μέρες, έρχεται να προστεθεί η παραίτηση δυο καθηγητών του Πανεπιστημίου Κύπρου, οι οποίοι ήταν μέλη της Ειδικής Επιστημονικής Επιτροπής που έχει την ευθύνη για την εποπτεία

της υλοποίησης των εξετάσεων.

Όπως καταγγέλλει στο Sigmalive ο επικεφαλής του Γραφείου Παιδείας του ΑΚΕΛ, Χρίστος Χριστοφίδης, οι δυο αυτοί καθηγητές, μαζί με 8 υψηλόβαθμα στελέχη του Υπουργείου Παιδείας, παρέδιδαν παράνομα φροντιστήρια για τις εν λόγω εξετάσεις σε ίδρυμα εκτός Πανεπιστημίου Κύπρου, χωρίς τις απαιτούμενες άδειες.

Σύμφωνα με τον κ. Χριστοφίδη, θα πρέπει άμεσα να επιληφθεί του θέματος ο Γενικός Εισαγγελέας, ο οποίος θα πρέπει να αξιολογήσει τη σημασία της διαπλεκόμενης αυτής σχέσης των καθηγητών, όπως επίσης και του συγκεκριμένου ιδρύματος που παρέδιδε τα φροντιστήρια, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσο η σχέση αυτή είναι ικανή να ακυρώσει τη διαδικασία εξέτασης σε ενδεχόμενη προσφυγή υποψηφίων στα δικαστήρια.

Θα πρέπει, επίσης, να επισημάνουμε ότι σύμφωνα με τις καταγγελίες, η πρόεδρος της Επιστημονικής Επιτροπής που επέλεξε τους θεματοθέτες, έχει σχέση με τον διευθυντή του εν λόγω εκπαιδευτικού ιδρύματος.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με το ότι συγγενικά πρόσωπα υψηλόβαθμων στελεχών του Υπ. Παιδείας παρακάθισαν στις εξετάσεις ως υποψήφιοι, καταγγέλλει ο κ. Χριστοφίδης, δημιουργούν ένα κουβάρι ενδεχόμενης διαπλοκής, που θα πρέπει να ερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές.

Ο Γενικός Ελεγκτής, πάντως, θα παραθέσει στον Γενικό Εισαγγελέα το πόρισμα των ευρημάτων του μετά την έρευνα που κάνει επί του θέματος, έτσι ώστε να διαφανεί κατά πόσο οι εξελίξεις αυτές "μολύνουν" το περιβάλλον γύρω από το οποίο διεξάγονται οι συγκεκριμένες εξετάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα