Παράδειγμα προς… αποφυγήν η 13η Φεβρουαρίου

ΟΜΟΝΟΙΑ
Οι «πράσινοι» οφείλουν να κάνουν τα ακριβώς αντίθετα σε σχέση με το τελευταίο ντέρμπι «αιωνίων», αν θέλουν να ελπίζουν σε νίκη

Ένα μεγάλο διπλό ερώτημα στριφογυρίζει στο μυαλό των φίλων του «τριφυλλιού» ενόψει του επικείμενου ντέρμπι «αιωνίων». Ποια Ομόνοια θα δουν αύριο στο ΓΣΠ και αν θα καταφέρει να πανηγυρίσει μια μεγάλη νίκη κόντρα στον μεγάλο τους αντίπαλο μετά από 13 αποτυχημένες προσπάθειες. Η απάντηση στο πρώτο ερώτημα θα απαντήσει σε μεγάλο βαθμό και το δεύτερο, που είναι και πιο… βασανιστικό. Ο κόσμος των

«πρασίνων» θα δει την Ομόνοια του πρώτου γύρου που έκανε πολύ καλό παιχνίδι και από ατυχία (και απροσεξία) δεν κατάφερε να πάρει τη νίκη ή θα δει την Ομόνοια που έχασε με τα χέρια κάτω πριν από ένα μήνα;

Παραμονές του ντέρμπι «αιωνίων» της 13ης Φεβρουαρίου, σε ένα από τα ρεπορτάζ μας θυμηθήκαμε το παιχνίδι του πρώτου γύρου (2-2) και τονίζαμε πως πρέπει να αποτελέσει φάρο για τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς και τους παίκτες του. Αυτή τη φορά, το πιο πρόσφατο παιχνίδι απέναντι στον ΑΠΟΕΛ πρέπει να αποτελέσει παράδειγμα προς αποφυγήν για τους «πράσινους» ενόψει του αυριανού αγώνα.

Διάρκεια στο παιχνίδι της
Όπως είχαμε γράψει ένα 24ωρο πριν από το ντέρμπι, «η πρώτη βασική προϋπόθεση για να αυξήσει τις πιθανότητες νίκης στο αυριανό ντέρμπι, είναι η διάρκεια στην απόδοσή της και η μείωση των κενών διαστημάτων. Κάτι που δεν έκαναν στο παιχνίδι του α΄ γύρου». Αλήθεια είναι πως δεν είχε ιδιαίτερα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, μόνο που ήταν σταθερά μέτρια και η όλη παρουσία της ήταν… ένα κενό διάστημα.

Στιγμές αδράνειας και λάθη
«Πέραν από τα κενά διαστήματα, οι παίκτες του Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα πρέπει να μην παρουσιάσουν τις στιγμές αδράνειας που είχαν στο πρώτο ντέρμπι "αιωνίων", με πιο χαρακτηριστική τη φάση του 14ου λεπτού, με τον Καβενάγκι να περνά σαν σταματημένους 2-3 ποδοσφαιριστές και να κάνει το 1-1, αλλά και τα σοβαρά ατομικά λάθη». Και σε αυτό τον τομέα, οι παίκτες του Μιλόγεβιτς έκαναν το ακριβώς αντίθετο. Εύκολα ατομικά, έλλειψη συγκέντρωσης, αδράνεια της άμυνας (και όχι μόνο) σε πολλές επιθετικές προσπάθειες του αντιπάλου, με αποκορύφωμα τις φάσεις που σκόραρε ο Εφραίμ. Τόσο οι δημιουργοί όσο και ο εκτελεστής των γκολ έπιασαν στον ύπνο την άμυνα του «τριφυλλιού» και πέτυχαν δύο μάλλον εύκολα τέρματα.

Η αδυναμία να γίνει όπλο
«Στο πρώτο παιχνίδι, αλλά και σε αρκετά άλλα παιχνίδια του α΄ γύρου, η Ομόνοια πλήρωσε την κακή της λειτουργία στον μεσοαμυντικό χώρο και ειδικότερα στο κέντρο της άμυνας». Η αμυντική γραμμή (και γενικότερα η ανασταλτική λειτουργία) όχι μόνο δεν αποτέλεσε δυνατό όπλο, αλλά την αχίλλειο πτέρνα. Θα μπορούσαμε να θυμηθούμε αρκετές φάσεις, στις οποίες οι «πράσινοι» δεν λειτούργησαν σωστά. Οι φάσεις των δύο γκολ που δέχτηκε όμως η Ομόνοια ήταν καθόλα αντιπροσωπευτικές και αποτυπώνουν πλήρως τη γενικότερη κακή αμυντική συμπεριφορά του «τριφυλλιού» στο ντέρμπι.

Τύχη και αποτελεσματικότητα
Τέλος, είχαμε αναφέρει τα εξής: «Πέραν από θέματα τακτικής και συγκέντρωσης, σε τέτοια ντέρμπι παίζει καθοριστικό ρόλο ο παράγοντας τύχη, αλλά και η αποτελεσματικότητα στην επίθεση. Και η αλήθεια είναι πως η Ομόνοια δεν είχε αυτά τα στοιχεία με το μέρος της στον α΄ γύρο». Σε ένα παιχνίδι που η Ομόνοια έφτιαξε ελάχιστες ξεκάθαρες ευκαιρίες για γκολ, ο παράγοντας τύχη και αποτελεσματικότητα δεν θα μπορούσε να παίξει τόσο καθοριστικό ρόλο.

Θα φανεί στην πράξη
Εν κατακλείδι, αν θέλει η Ομόνοια να ελπίζει βάσιμα στη διεκδίκηση της νίκης, θα πρέπει να κάνει τα εντελώς αντίθετα από όσα έκανε πριν από ένα μήνα. Είμαστε σίγουροι πως οι παίκτες του «τριφυλλιού» είδαν ξανά σε DVD τον αγώνα της 13ης Φεβρουαρίου και ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς θα τους είπε πάρα πολλά για το τι πρέπει να κάνουν και τι όχι. Τώρα, αν θα κάνουν πράξη τα λόγια του προπονητή τους θα το μάθουμε κατά τη διάρκεια του αγώνα, ενώ με το τέλος του, θα απαντηθεί και το ερώτημα των φίλων της Ομόνοιας, αν θα μπει επιτέλους ένα τέλος στην αρνητική παράδοση των τελευταίων τριών χρόνων.

Ένα μήνα εκτός και ο Φλορέσκου!
Τα προβλήματα δεν έχουν τελειωμό για την Ομόνοια. Νέο… θύμα ο Φλορέσκου, ο οποίος τραυματίστηκε στην προχθεσινή προπόνηση (σ.σ. δεν υπήρχε ενημέρωση μέχρι χθες βράδυ) και οι εξετάσεις από τις οποίες πέρασε χθες έδειξαν πως αντιμετωπίζει σοβαρό μυϊκό πρόβλημα και θα χρειαστεί να μείνει εκτός δράσης για περίπου ένα μήνα! Και όλα αυτά λίγα 24ωρα μετά τη γνωστοποίηση του σοβαρού τραυματισμού του Μπαντιμπαγκά, ο οποίος θα μείνει επίσης εκτός δράσης για ένα μήνα. Προφανώς και κάτι δεν πάει καλά στο «Ηλίας Πούλλος» και οι αρμόδιοι οφείλουν να ψάξουν περισσότερο το θέμα και να δουν πώς μπορούν να αλλάξουν την κατάσταση, περισσότερο ενόψει της νέας σεζόν.

Keywords
Τυχαία Θέματα