Στο ECR η Ε. Θεοχάρους

ΜΕΛΟΣ του Κόμματος Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών (ECR) είναι και επίσημα η Πρόεδρος του Κινήματος «Αλληλεγγύη» Ελένη Θεοχάρους, κατόπιν ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε προχθές, κατά τη διάρκεια της οποίας επισημοποιήθηκε η ένταξη της κ. Θεοχάρους στο κόμμα αυτό. Σε ανακοίνωσή του το Κίνημα «Αλληλεγγύη» αναφέρει ότι το Κόμμα Ευρωπαίων Συντηρητικών και Μεταρρυθμιστών ανήρτησε σχετική δημοσίευση στην ιστοσελίδα του, στην οποία αναφέρει ότι η Ελένη Θεοχάρους «είναι πολύ καλά γνωστή για την ανθρωπιστική της δράση

και έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό ιατρικών αποστολών σε όλες τις πολεμικές ζώνες τις τελευταίες τρεις δεκαετίες». Η ίδια η κ. Θεοχάρους δήλωσε ότι «ανυπομονώ να συνεργαστώ με τα μέλη του ECR, ώστε να προωθήσουμε τις αρχές μας και να προσφέρουμε ένα εναλλακτικό μονοπάτι για την Ευρωπαϊκή Ένωση».

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της, η ευρωβουλευτής τονίζει ότι, για λόγους δημοκρατικής αρχής και ελευθερίας του λόγου και της έκφρασης, αισθάνεται την υποχρέωση να επισημάνει τα ακόλουθα σχετικά με την αποβολή του Ελλαδίτη ευρωβουλευτή Ελευθέριου Συναδινού από την Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, την περασμένη Τετάρτη, 9 Μαρτίου 2016: «Ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς απέβαλε άδικα και αναίτια, εκτελώντας κατά την άποψή μου καταχρηστικά τις εξουσίες που του παρέχει το αξίωμά του, τον Ευρωβουλευτή Ελευθέριο Συναδινό (Mη Eγγεγραμμένοι), διότι ανέγνωσε αποσπάσματα δύο Τούρκων συγγραφέων, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου την περασμένη Τετάρτη. Πρόκειται για τους συγγραφείς Μουσταφά Ναϊμά και Μαχμούτ Κεριμεντίν.

Οι δύο συγγραφείς περιγράφουν τους συμπατριώτες τους ως επιθετικά σκυλιά όταν αισθάνονται ασφαλείς, που βάζουν την ουρά στα σκέλια, όταν κάποιος αντισταθεί».
Ασχέτως, εάν είναι επιτυχής ή όχι ο χαρακτηρισμός των δύο Τούρκων συγγραφέων και ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος μαζί τους, ο κάθε Ευρωβουλευτής έχει το δικαίωμα της έκφρασης και ουδείς δύναται να του το στερεί αυθαίρετα και καθ' υπερβολήν, ιδιαιτέρως αν ο ίδιος πολλάκις παρεκτρέπεται, σημείωσε.

Αποχώρησε από την Προεδρία ο Γ. Καραγιώργης
Η ΠΝΟΗ ΛΑΟΥ ανακοίνωσε χθες την απόφαση του Γιώργου Καραγιώργη να αποχωρήσει από τη θέση του Προέδρου του κινήματος. Χρέη Προέδρου θα εκτελεί προσωρινά ο Αντιπρόεδρος Νάκης Παπαδόπουλος, προστίθεται. Όπως αναφέρεται περαιτέρω, ο νέος Πρόεδρος του κινήματος θα εκλεγεί κατά την προσεχή προγραμματισμένη συνεδρία του 100μελούς Διοικητικού Συμβουλίου, κατά την οποία θα εγκριθεί και η σύνθεση του ψηφοδελτίου του κινήματος στις βουλευτικές εκλογές. «Η Πνοή Λαού ευχαριστεί τον Γιώργο Καραγιώργη για τις υπηρεσίες του στο κίνημα από τη θέση του Προέδρου», καταλήγει η ανακοίνωση.
Στη δική του ανακοίνωση, ο Δρ Γιώργος Καραγιώργης αναφέρει πως η παραίτησή του έγινε για προσωπικούς λόγους. Ευχαρίστησε θερμά τους στενούς συνεργάτες του στο κίνημα, καθώς και όλους όσοι τον στήριξαν στην άσκηση των καθηκόντων του. Η αποχώρησή του από τη θέση του Προέδρου της «Πνοής Λαού» δεν σημαίνει και την πολιτική αποστράτευσή του. Θα συνεχίσει να αγωνίζεται για τις αξίες και τα ιδανικά της πατρίδας μας και θα παραμείνει ενεργός και δραστήριος πολίτης, κατέληξε.

Keywords
Τυχαία Θέματα