Παπαδόπουλος: Πρώτο μέλημα οι έρευνες για την οικονομία

Τις προτάσεις του στην Oικονομία παρουσίασε ο υποψήφιος Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νικόλας Παπαδόπουλος, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Μ.Μ.Ε την Τετάρτη (6/12).

Ο ίδιος πρόταξε το ολοκληρωμένο σχέδιο στην Oικονομία που έχει το δικό του επιτελείο, «σε αντίθεση με την κυβέρνηση», σύμφωνα με τον ίδιο, «που δεν έχει πλάνο για την επόμενη μέρα και αφήνει τα προβλήματα στον αυτόματο πιλότο», όπως σημείωσε χαρακτηριστικά.

Σε ερώτηση του Sigmalive κατά πόσο το πρώτο κούρεμα

ήταν προτιμότερο από το δεύτερο, ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι αυτό δεν ήταν σε ισχύ όταν ήρθε στη βουλή, σημειώνοντας παράλληλα ότι η Κυβέρνηση κρίνεται για τους χειρισμούς που οδήγησαν σε αυτές τις επώδυνες αποφάσεις.

Ο κ. Παπαδόπουλος, σε δεύτερο μας ερώτημα για το τι προτίθεται να κάνει αν εκλεγεί στην εξουσία σε σχέση με τις εκροές καταθέσεων κατά την κλειστή περίοδο και λίγο πριν το κούρεμα, ξεκαθάρισε ότι θα είναι μέσα στις πρώτες του προτεραιότητες οι έρευνες για την Οικονομία.

Επιγραμματικά ο υποψήφιος για την Προεδρία και ηγέτης του ΔΗΚΟ κατά τη συνέντευξη Τύπου κινήθηκε σε τρεις άξονες:

Ο πρώτος ήταν η αναγνώριση των όσων πέτυχε η Κυβέρνηση σε ότι αφορά στη βελτίωση των δημόσιων οικονομικών με τη συνεισφορά βέβαια και του ΔΗΚΟ.

Ο δεύτερος άξονας ήταν η κριτική και η ανάδειξη των προβλημάτων που επέφερε η οικονομική κρίση στην κοινωνία και στους εργαζομένους σε συνδυασμό με την αδυναμία της κυβέρνησης να τα διαχειριστεί.

Ο τελευταίος άξονας ήταν οι προτάσεις του επιτελείου που είχαν να κάνουν με την ανακούφιση των όσων αδικήθηκαν κατάφορα από την κρίση καθώς και το σχεδιασμό του νέου οικονομικού μοντέλου της Κύπρου.

Keywords
Τυχαία Θέματα