Ηταν όλοι εκεί: Πρώτη κοινή συνεδρίαση ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού (εικόνες)

Η αίθουσα της Γερουσίας γέμισε ασφυκτικά και αποδείχθηκε τελικά πολύ μικρή για να φιλοξενήσει την πρώτη κοινή συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων της ΔΗΣΥ και του Ποταμιού.

Ελλείψει θέσεων, γέμισαν και οι διάδρομοι στην Αίθουσα της Γερουσίας / INTIMEnews

Το παρών στη συνεδρίαση, μαζί με τη Φώφη Γεννηματά και τον Σταύρο Θεοδωράκη, έδωσαν όλα τα κορυφαία στελέχη, πρώην και νυν βουλευτές, οι (πρώην) συνδιεκδικητές της ηγεσίας του Κινήματος Αλλαγής -πλην του Νίκου Ανδρουλάκη που απουσίαζε στις Βρυξέλλες- ο καθηγητής Νίκος Αλιβιζάτος, ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης

και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.

Η Φώφη Γεννηματά χαιρετά τον Κώστα Σημίτη υπό το βλέμμα του Γιώργου Καμίνη/ INTIMEnews

Ανάμεσα σε άλλους στην αίθουσα της Γερουσίας εθεάθησαν οι Δημήτρης Ρέππας, Φίλιππος Σαχινίδης, Χάρης Καστανίδης, Γρηγόρης Νιώτης, Συλβάνα Ράπτη, Χρήστος Πρωτόπαππας, Πάρης Κουκουλόπουλος Μανώλης Όθωνας, Κατερίνα Μπατζελή, Μιχάλης Κατρίνης, Νίκος Σαλαγιάννης, Δημήτρης Κουσελάς κ.α., ενώ μπροστά – μπροστά, στα πρώτα έδρανα είχαν πάει από νωρίς θέση ο αντιπρόεδρος της Βουλής και βουλευτής του Ποταμιού Σπύρος Λυκούδης, ο αντιπρόεδρος της ΔΗΣΥ Δημήτρης Κρεμαστινός και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Θανάσης Θεοχαρόπουλος.

Την εισαγωγή και τις απαραίτητες συστάσεις έκανε ο γραμματέας της ΚΟ της ΔΗΣΥ, Βασίλης Κεγκέρογλου, κατά την ομιλία του οποίου εισήλθε στην αίθουσα ο Βαγγέλης Βενιζέλος που έγινε δεκτός με χειροκροτήματα.

Γεννηματά: Αιχμή της πολιτικής δράσης του Κινήματος Αλλαγής οι δύο ΚΟ

«Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική ημέρα, σήμερα κάνουμε ένα ακόμη βήμα για να γίνει πράξη η καθαρή εντολή των 212.000 πολιτών», τόνισε στην αρχή της ομιλίας της η Φώφη Γεννηματά, και «μετά την εκλογή του επικεφαλής, συνεχίζουμε μία πρωτόγνωρη διαδικασία αναγέννησης της παράταξης».

«Οργανώσαμε μια διαδικασία που αποτελεί τιμή στη Δημοκρατία» υπογράμμισε και στο σημείο απηύθυνε τα εύσημα στον πρόεδρο της Επιτροπής Διαδικασιών και Δεοντολογίας, καθηγητή Νίκο Αλιβιζάτο που όπως προαναφέρθηκε, ήταν παρών στη συνεδρίαση και τα υπόλοιπα μέλη της Επιτροπής.

Ακολουθεί η συγκρότηση του Πολιτικού Συμβουλίου και ο συντονισμός των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων, ενώ ανακοινώθηκε και η Οργανωτική Επιτροπή για το ιδρυτικό συνέδριο του Κινήματος Αλλαγής.

Η κυρία Γεννηματά υπογράμμισε ότι οι δύο ΚΟ θα αποτελέσουν την αιχμή της πολιτικής δράσης του νέου κόμματος, επισημαίνοντας την ανάγκη πλήρους συντονισμού της κοινοβουλευτικής του παρουσίας – ένα έργο που θα αναλάβουν οι γραμματείς των ΚΟ και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι.

«Οφείλουμε», τόνισε, «μέσα από τον διάλογο και την αμοιβαία κατανόηση, να συνδιαμορφώνουμε κοινές θέσεις και να συναποφασίζουμε την κοινή μας στάση σε όλα τα ζητήματα, αξιοποιώντας όλες τις δυνατότητες σε αυτή την φάση της διπλής κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης, συμβάλλοντας παράλληλα στη δημιουργία της συνείδησης της ενιαίας παράταξης, με σεβασμό στις διαφορετικές απόψεις, στην πολιτική καταγωγή, στην πολιτική διαδρομή του καθενός».

Διαμηνύοντας τέλος ότι ματαιοπονούν όσοι προσπαθούν να εντάξουν το Κίνημα Αλλαγής σε μέτωπα υπέρ ή κατά άλλων πολιτικών δυνάμεων, η Φώφη Γεννηματά έδωσε τον τόνο για τη στάση που θα τηρήσει το νέο κόμμα έναντι του δίπολου ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ – ΝΔ.

«Η ένταση της αντιπολιτευτικής μας τακτικής απέναντι στους ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, είναι αναγκαίο να συνδέεται με την ταυτόχρονη ανάδειξη των ιδεολογικών, πολιτικών και προγραμματικών μας διαφορών με τις συντηρητικές πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας», τόνισε απευθυνόμενη στα μέλη των δύο Κοινοβουλευτικών Ομάδων.

Δείτε το πλούσιο φωτορεπορτάζ από την κοινή συνεδρίαση των δύο ΚΟ:

Κλικ για να δείτε το σλάιντ

The post Ηταν όλοι εκεί: Πρώτη κοινή συνεδρίαση ΚΟ ΔΗΣΥ και Ποταμιού (εικόνες) appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα