Παπαδόπουλος: Προκαλώ εγώ τον Κυβερνητικό Eκπρόσωπο

H δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας στις 5 Ιανουαρίου με την οποία εντάχθηκε το φυσικό αέριο στην ατζέντα των συνομιλιών, ενδεχομένως να είναι αυτή που οδήγησε την TOTAL να αποχωρήσει από την κυπριακή ΑΟΖ, δήλωσε ο Νικόλας Παπαδόπουλος, καλώντας την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου ο γαλλικός κολοσσός να παραμείνει στα τεμάχια της κυπριακής ΑΟΖ.

Κληθείς να σχολιάσει τη θέση της Κυβέρνησης, η οποία τον κάλεσε να δώσει στοιχεία για αυτή

του τη θέση, ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ προκάλεσε τον Κυβερνητικό Εκπρόσωπο που ζήτησε από εμάς να δώσουμε στοιχεία, απλά να δώσει στη δημοσιότητα το τι εγώ προσωπικά είχαν αναφέρει στη σύσκεψη των Αρχηγών πριν από την ανακοίνωση του Προέδρου της Δημοκρατίας για το φυσικό αέριο και πριν να γνωρίζουμε για την αποχώρηση της TOTAL.

«Εγώ προσωπικά είχα προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ότι εταιρείες υδρογονανθράκων προβληματίζονται για την παραμονή τους στην Κύπρο και ενδεχομένως μια δήλωση σαν αυτή στην οποία προέβη ο ΠτΔ, με την οποία ενέταξε το φυσικό αέριο στην ατζέντα του Κυπριακού, να γείρουν την πλάστιγγα, να δημιουργήσουν περισσότερη αβεβαιότητα και ανασφάλεια και ενδεχομένως ναι να οδηγήσουν κάποιες εταιρείες στην απόφαση να αποχωρήσουν και έτσι και έγινε», είπε.

Ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ διερωτήθηκε “τι περισσότερη απόδειξη χρειαζόμαστε απ` ότι αυτά που προειδοποιούσαμε, δυστυχώς έγιναν».

«Εμείς έστω και τώρα ζητάμε από την Κυβέρνηση να εξαντλήσει κάθε περιθώριο έτσι ώστε όχι μόνο να παραμείνει η TOTAL, αλλά να δημιουργηθεί ένα κλίμα ασφάλειας στις επενδύσεις», είπε.

Όπως πρόσθεσε, «ο πρώτος κανόνας, ο πιο σημαντικός κανόνας για την προσέλκυση ξένων επενδύσεων είναι η σταθερότητα και η ασφάλεια, αυτή τη στιγμή από μόνοι μας έχουμε αμφισβητήσει τα κυριαρχικά μας δικαιώματα και έχουμε θέσει σε αμφιβολία τη σταθερότητα σε ό,τι αφορά τις επενδύσεις για το φυσικό αέριο, αφού στην ουσία βάζουμε μια επιφύλαξη που έχει να κάνει με τις αποφάσεις της Τουρκίας και αυτό είναι ένας επενδυτικός κίνδυνος που θα ληφθεί σοβαρά υπόψη απ` όλες τις εταιρείες υδρογονανθράκων».

Σε παρατήρηση ότι η Κυβέρνηση επιχειρηματολογεί ότι η ΤΟΤΑΛ έχει εκφράσει τους προβληματισμούς της από το Σεπτέμβριο πριν εκδοθεί η τουρκική NAYTEX, αλλά και η δήλωση του Προέδρου της Δημοκρατίας, ο κ. Παπαδόπουλος είπε ότι «προφανώς όταν εκδόθηκε η δήλωση του Προέδρου ήταν ένας καθοριστικός ή ένας επιπρόσθετος παράγοντας που έγειρε την πλάστιγγα».

«Μπορεί να μην ήταν ο μοναδικός παράγοντας, αλλά έκανε τα πράγματα χειρότερα και αυτό ήταν και το δικό μας επιχείρημα», κατέληξε.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα