ΔΗΣΥ: Η απόφαση της ΕΚΤ ευκαιρία να εφαρμόσουμε το πρόγραμμα

Η κίνηση της Ε.Κ.Τ ήταν μια εξέλιξη που αναμέναμε να συμβεί και τώρα είναι στο χέρι μας να μην χάσουμε αυτή την ευκαιρία παρατήρησε ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ Πρόδρομος Προδρόμου, αναφερόμενος στην απόφαση της ΕΚΤ για αγορά ομολόγων από τα κράτη.

Από καιρό ακούγονταν εισηγήσεις ότι θα έπρεπε και στην Ευρώπη να ληφθούν μέτρα νομισματικής πολιτικής που θα βοηθούσαν την ανάκαμψη της οικονομίας, συνέχισε ο κ. Προδρόμου προσθέτοντας ότι τα μέτρα ποσοτικής χαλάρωσης ύψους πέραν του ενός τρισεκατομμυρίου,

αποφασίστηκαν με στόχο να αντιμετωπιστεί ο αποπληθωρισμός, να αυξηθεί η ζήτηση και να τονωθεί η οικονομική δραστηριότητα.

“Αυτή θα είναι πολύ σημαντική στήριξη για κράτη-μέλη που έχουν ανάγκη χρηματοδότησης όπως η Κύπρος¨” είπε προσθέτοντας πως το ζητούμενο για κράτη που βρίσκονται κάτω από Πρόγραμμα, είναι η επιτυχής εφαρμογή του.

Ο κ. Προδρόμου είπε ότι στο εξής έχουμε ένα πρόσθετο κίνητρο να εφαρμόσουμε το ούτως ή άλλως αναγκαίο πρόγραμμα, που συμφωνήθηκε με τους δανειστές μας.

Εκφράζοντας την άποψη ότι ανοίγεται μπροστά μας η προοπτική να βρεθούν λύσεις στο οξύ πρόβλημα της απουσίας πόρων χρηματοδότησης και ταυτόχρονα, με την αναμενόμενη μείωση του κόστους στο δημόσιο δανεισμό, μπορεί να αναμένεται και γενικότερη πίεση προς τα κάτω για τα ψηλά δανειστικά επιτόκια, ανέφερε ότι υπάρχει επίσης ενδεχόμενο μέσα από αυτή την πανευρωπαϊκή πολιτική να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της κυπριακής οικονομίας.

Κατά τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΔΗΣΥ η Κύπρος θα μπορεί να συμμετέχει αναλογικά στο πρόγραμμα αγοράς ομολόγων αξίας 120 δισεκατομμυρίων ευρώ κάθε μήνα. Εφόσον εφαρμοστεί από τον Μάρτιο αυτή η πολιτική της Ε.Κ.Τ. η οικονομία μας θα βρει στήριγμα για αποτελεσματική αναπτυξιακή προοπτική, που θα αλλάξει πολύ πιο γρήγορα το σκηνικό που γνωρίζουμε και θα επέτρεπε στην κυπριακή οικονομία να φύγει μπροστά με ανάπτυξη στηριγμένη στις διορθώσεις που γίνονται και ισορροπίες που αποκαθίστανται.

Καταλήγοντας επανέλαβε ότι η Κύπρος δεν πρέπει να χάσει αυτή την ευκαιρία.

Πηγή ΚΥΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα